gastro postao
Pronašli smo najbolji recept za kuhano vino!
Vjerujemo da vino i inače kuhate s cimetom, narančom i klinčićima, no uz dodatak zvjezdastog anisa i brandyja svaka će šalica biti posebno zadovoljstvo.
Umjesto šećera, ovog puta vino zasladite medom. O benefitima meda ne moramo ni pričati, a savršeno će se uklopiti i okusom.
Sastojci:
- Boca crvenog vina (0.75 l)
- 1 naranča
- 6 klinčića
- 3 štapića cimeta
- 3 zvjezdasta anisa
- 80 g meda
- 120 ml brandyja
Priprema:
- Naranču narežite na tanke ploške.
- Sve sastojke pomiješajte i kuhajte na srednjoj vatri. Kad počne krčkati, smanjite vatru i pustite da lagano kuha još 10-ak minuta. Isprobajte i po potrebi dodatno zasladite.
Poslužite odmah!