gastro postao
Ovaj pomalo neobičan recept najprije će vas oduševiti okusima, a zatim ćete ga poželjeti uvrstiti na svoj tjedni meni.
Priprema ovog jela oduzet će vam nešto više vremena, no okusi koje će na stol donijeti puževi s jajima definitivno će vas oduševiti. Kombinirajte ih s ljutikom i pancetom za još finije arome, pa navalite na genijalan tanjur neobično slasnog jela.
Uz puževe na seljački idealno će se složiti zdjela domaće zelene salate i tostirani kruh.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme.
Za četiri osobe trebat će vam:
- 40 komada vinogradarskih puževa
- 1 dl ulja (suncokretovo, maslinovo ili sojino)
- 500 g ljutike
- 5 tankih odrezaka Gavrilović pancete
- 6 jaja
- sol i papar po želji
Postupak pripreme:
- Puževe stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuhamo oko 90 minuta.
- Kada se na vrhu pojavi pjena, obavezno ju uklonite.
- Potom ih procijedimo, čačkalicom izvučemo iz kućica i očistimo.
- Meso puževa popržimo na ulju.
- Kad dobiju boju, dodamo očišćenu ljutiku.
- Pirjamo 30 minuta, dok ljutika ne omekša i višak tekućine ne ispari.
- Dodamo narezanu pancetu i razmućena jaja.
- Posolimo, popaprimo i miješamo na laganoj vatri dok se jaja ne stisnu.
- Poslužimo toplo.
Dobar tek!