Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 25. svibnja 2018.

Puževi na seljački - za doručak, ručak ili finu večeru

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj pomalo neobičan recept najprije će vas oduševiti okusima, a zatim ćete ga poželjeti uvrstiti na svoj tjedni meni.

Priprema ovog jela oduzet će vam nešto više vremena, no okusi koje će na stol donijeti puževi s jajima definitivno će vas oduševiti. Kombinirajte ih s ljutikom i pancetom za još finije arome, pa navalite na genijalan tanjur neobično slasnog jela.

Uz puževe na seljački idealno će se složiti zdjela domaće zelene salate i tostirani kruh.

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme.
 


Za četiri osobe trebat će vam:

  • 40 komada vinogradarskih puževa
  • 1 dl ulja (suncokretovo, maslinovo ili sojino)
  • 500 g ljutike
  • 5 tankih odrezaka Gavrilović pancete
  • 6 jaja
  • sol i papar po želji

Postupak pripreme:

  1. Puževe stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuhamo oko 90 minuta.
  2. Kada se na vrhu pojavi pjena, obavezno ju uklonite.
  3. Potom ih procijedimo, čačkalicom izvučemo iz kućica i očistimo.
  4. Meso puževa popržimo na ulju.
  5. Kad dobiju boju, dodamo očišćenu ljutiku.
  6. Pirjamo 30 minuta, dok ljutika ne omekša i višak tekućine ne ispari.
  7. Dodamo narezanu pancetu i razmućena jaja.
  8. Posolimo, popaprimo i miješamo na laganoj vatri dok se jaja ne stisnu.
  9. Poslužimo toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.