Limun se nakon sedam dana na sobnoj temperaturi stvrdne i teško ćete iscijediti sok iz njega. Osim toga, na taj način i gubi neke od svojih dragocjenih vrijednosti. Ali, rješenje postoji i vrlo je jednostavno.
Kako bi im produžili vijek, sočnost, mekoću i to do mjesec dana, najbolje ih je čuvati u hladnjaku i to u zatvorenoj plastičnoj vrećici ili zip vrećicama. Nećete nešto promijeniti ako ga samo stavite u frižider. Zatvorena plastična vrećica je ovdje ključ.
Osim toga, na sljedeći način ćete uživati kao nikad do sad u limunovom okusu, posebno kori. Jednostavno je, uzmite neprskani limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cijeli, a možete i na kriške). Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – naribajte!
Zatim ga možete posuti na salatu, juhe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili u bilo što drugo.