Brašno, jaja i krušne mrvice neizostavni su dodaci u pripremi hrskave piletine. Ali jedan od najvrjednijih sastojaka je onaj koji možda ne očekuješ. Ovaj čarobni prah pomaže da se gotovo bilo koji premaz dobro drži hrane, a prženoj hrani daje još hrskaviju koricu i to bez dvostrukog paniranja i prženja. Znaš li što je to?
Kukuruzni škrob je tajna najhrskavije piletine
Kukuruzni škrob najčešće koristimo kao dodatak slanim jelima da se bolje zgusnu. Dodavanjem škroba jelo postaja gušće, a pritom mu se ne mijenja okus kao što je slučaj kad dodamo brašno. Osim za zgušnjavanje, koristi ga se i pripremi slastica - pametan sastojak za mekše kolačiće. A to je i tajni sastojak za najhrskaviju piletinu.
Pa kako točno to radi? Kod paniranja piletine s brašnom, kukuruzni škrob pomaže u sprečavanju razvoja glutena, zbog čega je panir hrskaviji.
Ako već imaš omiljeni recept za prženu piletinu, pokušaj samo zamijeniti četvrtinu brašna kukuruznim škrobom. Na primjer, umjesto dvije šalice brašna, upotrijebi 1 1/2 šalice brašna i 1/2 šalice škroba. Rezultat: ekstra hrskava piletina, uz minimalno dodatnog napora!