Špajza 15. rujna 2022.

Sastojak koji čini piletinu savršeno hrskavom

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima li išta ukusnije od hrskave panirane piletine?

Brašno, jaja i krušne mrvice neizostavni su dodaci u pripremi hrskave piletine. Ali jedan od najvrjednijih sastojaka je onaj koji možda ne očekuješ. Ovaj čarobni prah pomaže da se gotovo bilo koji premaz dobro drži hrane, a prženoj hrani daje još hrskaviju koricu i to bez dvostrukog paniranja i prženja. Znaš li što je to?

Kukuruzni škrob je tajna najhrskavije piletine

Kukuruzni škrob najčešće koristimo kao dodatak slanim jelima da se bolje zgusnu. Dodavanjem škroba jelo postaja gušće, a pritom mu se ne mijenja okus kao što je slučaj kad dodamo brašno. Osim za zgušnjavanje, koristi ga se i pripremi slastica - pametan sastojak za mekše kolačiće. A to je i tajni sastojak za najhrskaviju piletinu. 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Pa kako točno to radi? Kod paniranja piletine s brašnom, kukuruzni škrob pomaže u sprečavanju razvoja glutena, zbog čega je panir hrskaviji.

 

piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Možda vas zanima... Slasna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Recepti

 

Ako već imaš omiljeni recept za prženu piletinu, pokušaj samo zamijeniti četvrtinu brašna kukuruznim škrobom. Na primjer, umjesto dvije šalice brašna, upotrijebi 1 1/2 šalice brašna i 1/2 šalice škroba. Rezultat: ekstra hrskava piletina, uz minimalno dodatnog napora!

 

Možda vas zanima... Nema bacanja: Kako iskoristiti ostatke piletine za ukusna jela? Špajza
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.