Koliko puta vam se dogodilo da vam je ostalo piletine od ručka, a nakon što ste je pospremili u hladnjak, ne znate što bi s njom? Postoji puno recepata koji će vam omogućiti da piletinu iskoristite za još jedan ručak. Možete ju ubaciti u juhe, sendviče ili salate, a ona će ostati jednako ukusna.
Kuhana piletina se može u hladnjaku čuvati do 3 dana, a bilo koja vrsta hrane koju želite iskoristiti kasnije mora biti što prije ohlađena te pohranjena u hladnjak. Podgrijati se smije samo jednom.
Kako iskoristiti ostatke piletine?
Ako se ne osjećate baš dobro, juha je ono što će vas sigurno oraspoložiti! Iskoristite ostatke piletine, poigrajte se začinima poput ružmarina, rajčice i ljute papričice da joj podarite novi okus.
Sendvič je jedna od jednostavnijih ideja da iskoristite piletinu. Možete prvo istostirati kruh pa na njega staviti namaz po želji, povrće, sir i piletinu. Osim sendviča možete napraviti i slasni pileći burger.
Ostatke pilećeg mesa možete dodati i bilo kojoj salati, koja može biti ukusan obrok ili međuobrok.
Od ostataka piletine napravite prefinu pizzu koja okusom podsjeća na omiljenu Cezar salatu.
Rijetki ne vole pite, posebice ovu slanu verziju koja je prilog i glavno jelo - u jednom zalogaju. Ova ukusna pita s karameliziranim mladim lukom i komadima piletine, uronjena u prhko lisnato tijesto, je sve što danas treba.
Jučerašnji bogat ručak ne mora se pretvoriti u dosadne, hladne ostatke za danas. Meso umotajte u laganu svježu tjesteninu, dodajte kremasti bešamel sa špinatom, malo sira i fenomenalan ručak od ostataka je spreman. Cannellone od špinata i piletine poslužite uz zdjelu sezonske salate i čašu finog bijelog vina.