Špajza 06. siječnja 2020.

Nema bacanja: Kako iskoristiti ostatke piletine za ukusna jela?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne bacajte ostatke kuhane ili pečene piletine - pretvorite ih u slasne obroke za cijeli radni tjedan. Dovoljno je samo malo mašte i začina za fina i kreativna jela.

Koliko puta vam se dogodilo da vam je ostalo piletine od ručka, a nakon što ste je pospremili u hladnjak, ne znate što bi s njom? Postoji puno recepata koji će vam omogućiti da piletinu iskoristite za još jedan ručak. Možete ju ubaciti u juhe, sendviče ili salate, a ona će ostati jednako ukusna. 

Kuhana piletina se može u hladnjaku čuvati do 3 dana, a bilo koja vrsta hrane koju želite iskoristiti kasnije mora biti što prije ohlađena te pohranjena u hladnjak. Podgrijati se smije samo jednom.

Kako iskoristiti ostatke piletine?

Ako se ne osjećate baš dobro, juha je ono što će vas sigurno oraspoložiti! Iskoristite ostatke piletine, poigrajte se začinima poput ružmarina, rajčice i ljute papričice da joj podarite novi okus. 

burger s piletinom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sendvič je jedna od jednostavnijih ideja da iskoristite piletinu. Možete prvo istostirati kruh pa na njega staviti namaz po želji, povrće, sir i piletinu. Osim sendviča možete napraviti i slasni pileći burger. 

 

burger s piletinom Možda vas zanima... Sasvim drugačije: Burger s piletinom i avokadom Recepti

 

Ostatke pilećeg mesa možete dodati i bilo kojoj salati, koja može biti ukusan obrok ili međuobrok. 

 

Možda vas zanima... Ručak iz jedne zdjele: Salata od piletine, avokada i slanine Recepti

 

Možda vas zanima... Dašak Orijenta: Fattoush s piletinom Recepti

 

Od ostataka piletine napravite prefinu pizzu koja okusom podsjeća na omiljenu Cezar salatu. 

 

Cezar pizza Možda vas zanima... Cezar pizza - slasno jelo od ostataka piletine Recepti

 

Rijetki ne vole pite, posebice ovu slanu verziju koja je prilog i glavno jelo - u jednom zalogaju. Ova ukusna pita s karameliziranim mladim lukom i komadima piletine, uronjena u prhko lisnato tijesto, je sve što danas treba. 

 

Možda vas zanima... Slasna pita od piletine i mladog luka Recepti

 

Jučerašnji bogat ručak ne mora se pretvoriti u dosadne, hladne ostatke za danas. Meso umotajte u laganu svježu tjesteninu, dodajte kremasti bešamel sa špinatom, malo sira i fenomenalan ručak od ostataka je spreman. Cannellone od špinata i piletine poslužite uz zdjelu sezonske salate i čašu finog bijelog vina.

 

Možda vas zanima... Ostatak piletine zarolajte u božanstvene cannellone Recepti

 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.