Ako ste baš vi ove godine zaduženi za pripremu blagdanske trpeze, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako biste unijeli dašak inovativnosti u ova tradicionalna jela uskršnjeg doručka ili blagdanskog ručka.
Mirisi uskršnjeg doručka
Srce uskršnjeg doručka, kuhana šunka, zna biti suha ako se ne priprema pravilno.
Staro pravilo za kuhanje šunke glasi – sat vremena za svaki kilogram šunke. Ako želite postići malo drugačiji okus šunke, u vodu u kojoj je kuhate dodajte začine poput lovorovog lista ili svježeg peršina. Odmah nakon kuhanja, šunku ubacite u hladnu vodu kako bi meso ostalo savršeno sočno.
Farbajte jaja kako su to radile naše bake, a poigrajte se i s punjenim jajima. Osim što će biti ukusnija, na blagdanskom stolu izgledat će puno efektnije.
Donosimo vam recept za punjena jaja s pršutom i senfom.
Uz punjena jaja lijepo se slaže francuska salata, no ako ste željni promjene ove godine pripremite proljetnu salatu s kuhanim jajima, paprikom, krastavcima i stabljikom celera.
Još jedan senzacionalan prijedlog uskršnjeg doručka je ova moderna verzija iz kalupa.
Ostatke blagdanske hrane maštovito iskoristite pa tako imajte na umu ove tortice kad vam iza ovogodišnjeg Uskrsa ostane šunke, jaja i mladog luka.
Zasladite se klasičnim slatkim kruhom ili kolačem poput kuglofa u sočnoj varijanti, ili ako ste za nešto novo i modernije, tu su ovi veseli cupcakesi.
Blagdanski ručak
Za svečani ručak obično se poslužuje janjeće ili teleće pečenje s mladim krumpirom, no prava uskršnja ekstravagancija bi bio Wellington u lisnatom tijestu.
Tradicionalni uskrsni kolači
I za kraj, na jednom mjestu pronađite najfinije recepte za tradicionalne kolače, kao i recepte za pincu, ili ako ste željni noviteta isprobajte ovu osvježavajuću proljetnu tortu od mrkve.