Špajza 22. kolovoza 2018.

Šest savjeta za pripremu hrskave pohane piletine

Pohane šnicle
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskava, sočna pohana pileća prsa spadaju u brzo i svima omiljeno jelo

Pileće pohane šnicle često pripremamo, ali ponekad je teško dobiti hrskavost i lijepu boju. S dodatkom malo parmezana, idealnom temperaturom i malo limuna na kraju, nitko neće moći odoljeti vašoj piletini.

  • Pripremajte meso s puno pažnje

Ako kupujete već izrezano meso vjerojatno ćete ga morati još istanjiti, idealna šnicla bi trebala biti debljine oko 0.6 centimetara. Budite nježni kod rezanja mesa kako se ne bi pretvorilo u kašu. Stavite ga između plastičnih vrećica i onda ga režite.

 

 

Možda vas zanima... Najbolja pohana piletina s peršinom koju ćete probati! Recepti

 

 

  • Prvo brašno

Za što hrskavije meso počnite s brašnom, a tek onda meso stavite u jaja. Tanki sloj brašna upit će višak vlage i time stvoriti dobro podlogu za hrskavu koru.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

  • Sol u svakoj fazi

Idealna smjesa za pohanje jako je bitna. Malo soli dodajte u svaku namirnicu za pohanje, meso neće biti slano a bit će hrskavije.

  • Krušne mrvice

U krušne mrvice dodajte parmezan i gorušicu u prahu. Okus će biti bogatiji.

 

 

Piletina Možda vas zanima... Pohana pileća prsa na četiri načina None

 

 

  • Idealna temperatura

Za savršeno hrskavo meso koje je sočno u sredini pričekajte da se ulje dovoljno zagrije. Kada se šnicla ispeče odmah dodajte novu, a kada ste pri kraju s prženjem smanjite vatru.

  • Limun na kraju

Bogat okus piletini koja je lijepo pohana dat će sok od limuna. Nakapajte šnicle limunom i uživajte u okusu. Vilicom i nožem ili prstima, jedite kako volite i uživajte.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.