Špajza 13. prosinca 2018.

Sjajno: Novi proizvodi i berbe Meneghetti vina

foto: Meneghetti
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebački Cheese bar odavno je na samom vrhu izbora domaćim vinoljupcima, a svoju je sjajnu ponudu prenio i u dvije kućice na Adventu. No, jučer nas je na korak od Trga Bana Jelačića zanimalo samo jedno...

Brojnim predstavnicima sedme sile, partnerima i prijateljima branda predstavljena su dva nova proizvoda s kojima Meneghetti premijerno izlazi na tržište – odležana Meneghetti Malvazija Black Label 2017 i mlado nefiltrirano maslinovo ulje Meneghetti Novello, kao i osvježeni izgled svih Meneghetti etiketa. Istom prilikom predstavljene su i nove berbe vina - pjenušac Meneghetti Classic Brut 2016, Meneghetti White 2017, Meneghetti Red 2013 te sva maslinova ulja iz berbe 2018.

 | Author: Meneghetti foto: Meneghetti

Meneghetti Novello mlado je nefiltrirano maslinovo ulje, kupaža sve 4 sorte od kojih se proizvode Meneghetti maslinova ulja – istarske bjelice, rosulje, leccina i buže. Na nosu je kompleksno, srednjeg intenziteta voćnosti uz dominaciju zelenih tonova trave, radiča i lista masline, te zrelih nota jabuke i banane. Bogatog je okusa uz srednje izraženu punoću i gorčinu te perzistentnu pikantnost.

 | Author: Meneghetti foto: Meneghetti

Meneghetti Malvazija Black Label 2017 nova je interpretacija malvazije, vina koje se smatra simbolom Istre, a poznato je kao mlado, svježe i neposredno. Black Label želi dokazati da se od ove sorte mogu proizvesti i zahtjevna vina koja će udovoljiti publici u potrazi za intenzivnijim doživljajem, kompleksnošću i novim nijansama okusa i mirisa. Proizvodi se procesom različitih maceracija te prije stavljanja u bocu dozrijeva 9 mjeseci jednim dijelom u inoksu a drugim u velikim bačvama od slavonskog hrasta zapremine 2000 litara. Progovara novim jezikom koji donosi složene i očaravajuće arome, pun, intrigantan i senzualan okus koji dugo traje i sljubljuje se sa širokim izborom jela. Malvazija je to koja svojom plemenitošću oplemenjuje mnoga jela, od onih s istarskim tartufom (posebice s jajima, tjesteninom i rižotima) do vrhunske pečene ribe.
Temperatura serviranja: 8 – 10 °C

Zadržavanjem minimalističkog stila karakterističnog za sam brend, osvježen je i dizajn svih Meneghetti etiketa.

 | Author: Meneghetti foto: Meneghetti

Vizualni identitet flagship etiketa Meneghetti White i Meneghetti Red proširen je novim elementom smještenim u pozadinu – valovitim linijama preuzetim s topografske karte Bala. Moderna tipografija i naglasak na kompoziciji u funkciji su pričanja priče o sofisticiranosti vina.

Etiketa Meneghetti Malvazija Black Label odvažnim, ali i dalje minimalističkim dizajnom pomiruje tradiciju malvazije s radikalnim pristupom u njenoj proizvodnji.

 | Author: Meneghetti foto: Meneghetti

Etiketa Meneghetti Classic Brut doživjela je nekoliko izmjena. Zadržavajući boju karakterističnu za prijašnja godišta, nova etiketa preuzima estetiku vrhunskih pjenušavih vina – smještajući ovaj pjenušac tamo gdje svojom kvalitetom i pripada. Dio etikete sada je i ime Valle d’Istria te povijesni grb Bala, kojim Meneghetti odaje posvetu mjestu iz kojeg je ponikao.

Novi vizualni identitet Meneghetti maslinovih ulja počiva na istaknutom koloritu svake pojedine sorte, koji jasno opisuje njihov intenzitet. Korištenjem crne etikete i tradicionalističkog pristupa tipografiji, stvoren je svečaniji i profinjeniji dojam. 

 | Author: Meneghetti foto: Meneghetti

Obraćajući se prisutnima, utemeljitelj brenda Meneghetti Miroslav Plišo istaknuo je da ga osim samog širenja ponude kroz nove etikete koje se danas prvi puta predstavljaju javnosti osobito veseli kontinuirani rast kvalitete što se redovito dokazuje raznim priznanjima i nagradama koje Meneghetti vina i maslinova ulja osvajaju u Hrvatskoj i inozemstvu. Istim smjerom izvrsnosti ide i sam Meneghetti koji će sezonu 2019. dočekati s 12 novih smještajnih jedinica smještenih u 6 luksuznih vila vrhunskog dizajna, opremljenih vlastitim bazenima, koje se trenutno grade i s kojima će se dodatno zaokružiti ponuda ovog jedinstvenog resorta smještenog u istarskim Balama.

 | Author: Meneghetti foto: Meneghetti

Uz stonske kamenice i par čaša sjajnih vina vrijeme je proletjelo, i jedva čekamo neko klasično iznenađenje Cheese bara već ovaj vikend s čašom Meneghettija u ruci. Živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.