Mesne okruglice su odličan izbor za obiteljski ručak, ali priprema ponekad može biti zamorna i potrajati. Međutim, proces pripreme drastično skraćuje i pojednostavljuje upotreba AMC premium sustava za kuhanje. Ako promišljeno odabereš posuđe, umak će se kuhati samo pet minuta. U to se uvjerio i gastrolovac Matija Plašć, autor bloga Sweety&Spicy, koji je testirao ovaj recept za mesne okruglice u umaku od rajčice.
Uputno je spomenuti da su sastojci dostatni za četiri serviranja. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 3 grančice timijana
- 1/2 žemljice od prethodnog dana
- 1 jušna žlica svježeg sira (oko 20 % masti)
- 250 g miješanog mljevenog mesa
- sol, papar
- kajenski papar
- 1 žuta paprika babura
- 400 g sjeckane rajčica (konzerva)
- 1 svežanj peršina glatkog lista
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
AMC proizvodi:
- Posuda (20 cm, 2.3 l)
- EasyQuick
- Audiotherm
Priprema:
- Oljušti luk i češnjak te ih nasjeckaj. Natrgaj listiće timijana i nasjeckaj ih. Nareži žemljicu na kocke i pusti da omekša u toploj vodi.
- Izvadi žemljicu, istisni vodu pa je pomiješaj s lukom, češnjakom, timijanom, svježim sirom i mljevenim mesom te obilno začini solju, paprom i kajenskim paprom. Od smjese oblikuj osam kuglica.
- Postavi EasyQuick s brtvenim prstenom promjera 20 cm na posudu. Zagrij posudu na najvišem stupnju do okna za pečenje, smanji dotok energije pa stavi kuglice u posudu i prži do dosezanja točke okretanja.
- Okreni i prži mesne okruglice do ponovno dosezanja točke okretanja.
- Očisti papriku, nareži je na kockice i dodaj je mesnim okruglicama, zajedno s rajčicom
- Ponovno postavi EasyQuick, zagrij posudu na najvišem stupnju do okna za paru, smanji dotok energije i pirjaj pet minuta u rasponu za paru.
- Natrgaj i grubo nasjeckaj peršin. Po isteku vremena pirjanja skini EasyQuick, pospi mesne okruglice peršinom i prelij maslinovim uljem. Začini soli i paprom.
Svi su recepti posebno prilagođeni kuhanju s AMC proizvodima i AMC metodama kuhanja. Sofisticirani Secuquick Softline poklopac pretvara svaku posudu promjera 20 cm i 24 cm u posudu za kuhanje pod tlakom, što dovodi do skraćivanja vremena kuhanja do 80% i uštede energije do 50%. Gastrolovci će upotrijebiti i svestrane poklopce za kuhanje na pari “EasyQuick” i “Oval EasyQuick” koji omogućavaju brzo, ali delikatno kuhanje na pari, na temperaturi ispod 100⁰ C, te tako osiguravaju da nutrijenti u povrću ostaju sačuvani, a samo povrće ima puni okus.
Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND