Špajza 16392 prikaza 17. listopada 2017.

Vrući trikovi: Kako ispeći kestene u pećnici

Karina Šiždrak
Miris jeseni je miris kestena - bilo pečen ili kuhan, njihov miris je neodoljiv.

Pečene kestene možete kupiti ili ih ispeći sami u pećnici. Ali naravno - nema ljepše stavari nego uživati u djelu svojih ruku. 

Ništa ne podsjeća na jesen kao vrući, mirisni kesteni. Ova izuzetno zdrava namirnica pekla se i prodavala na rimskim ulicama tijekom 16. stoljeća, a danas je neizostavna jesenska delikatesa svake kuhinje.

 

Čokoladna torta s kestenima Možda vas zanima... Čokoladna torta s kestenima Recepti

 

Kako ih odabrati?

Kod kupovine kestena treba obratiti pažnju da su plodovi veći, sjajni, bez rupica na ljusci, što je znak da nema nepoželjnih ličinki. Kada ih uzmemo u ruku, masa im mora odgovarati veličini, a ne smiju imati šuplji zvuk kada ih protresemo.

Kestene valja čuvati na hladnom do 2 tjedna, a korisno je provjeriti jesu li se na pojedinim plodovima pojavile rupice i tada takve plodove treba izdvojiti. Nikako ih ne valja držati na sobnoj temperaturi jer će brzo razviti plijesan i pokvariti se.

 

kesteni.jpg Možda vas zanima... Kesteni u slatkim i slanim kombinacijama: Isprobajte 10 sjajnih recepata! None

 

Kako ispeći kestene?

Naši stari pekli su ga na vatri, no danas se zbog ubrzanog načina života češće odlučujemo peći ga u pećnici. Prvo što trebate je uzeti oštar nož ili skalpel u ruke i zarezati ih. Nakon toga, stavite ih u hladnu vodu, a zatim u pećnicu na 200 stupnjeva.  

Detalje pogledajte u videu!
 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.