Špajza 19. svibnja 2020.

Slavonski burger, punjeni krumpir i slasne šparoge u slanini

foto: Screenshot/24sata
gastro postao gastro.24sata.hr
Chillanje&Grillanje nastavljamo odličnim receptima chefa Tomice Đukića!

Tomica Đukić, chef Hotela Osijek i kuhar srebrnih Vatrenih, sezonu roštiljanja nastavlja odličnim jelima inspiriranim grill tradicijom na istoku zemlje. Pripremio je bogat, ali praktičan jelovnik u čijem je centru ukusna Ravlić pljeskavica s kulenom i slaninom ili - Slavonski burger. Uz pljeskavice je poslužio grilane šparoge omotane tankim šnitama pancete, somun, mladi krumpir punjen mješavinom svježeg sira, vrhnja i mladog luka te kratko grilanu crvenu papriku. 

 

Možda vas zanima... U istočnim se krajevima najčešće grilla - svinjetina! Špajza

 

Cijeli ovaj ručak za četiri osobe možete pripremiti u relativno kratkom vremenu, bez puno pripreme i zamaranja. Prednost je i video putem kojeg chef Đukić detaljno opisuje i prezentira pripremu svih komponenti. Dobar tek!


Sastojci:

  • 800 g mladog krumpira
  • 400 g šparoga
  • 250 g slanine
  • Ravlić Slavonski burger (1 kg)
  • 250 g svježeg sira
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 2 komada mladog luka
  • 4 somuna
  • 50 g maslaca
  • 250 g svježe crvene paprike
  • Dimljena mljevena paprika
  • Kocka goveđeg temeljca

 

Možda vas zanima... Grilani šaran s finom krumpir salatom Špajza

 

Priprema:

  1. Skuhajte mladi krumpir u kori u slanoj vodi. Pričekajte da se ohladi pa ga razrežite tako da napravite džepić. 
  2. Pomiješajte vrhnje, svježi sir, nasjeckani mladi luk i dimljenu mljevenu papriku. Stavite sa strane.
  3. Šparogama odrežite tvrđi kraj pa po tri ili četiri komada omotajte u dvije šnite slanine.
  4. Svaku papriku narežite na otprilike šest komada.
  5. Na pripremljenom grillu pecite Ravlić pljeskavice s kulenom i slaninom, omotane šparoge, krumpir i papriku. 
  6. Kada meso i prilozi budu gotovi, somune prerežite na pola pa svaki dio lagano umočite u pripremljeni goveđi temeljac i bacite na grill.
  7. Grilani krumpir napunite smjesom sira, vrhnja i mladog luka. 

Servirajte odmah!

 

Možda vas zanima... Za ručak grilaj špek i pripremi mekane kruščiće Špajza

 

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.