Tomica Đukić, chef Hotela Osijek i kuhar srebrnih Vatrenih, sezonu roštiljanja nastavlja odličnim jelima inspiriranim grill tradicijom na istoku zemlje. Pripremio je bogat, ali praktičan jelovnik u čijem je centru ukusna Ravlić pljeskavica s kulenom i slaninom ili - Slavonski burger. Uz pljeskavice je poslužio grilane šparoge omotane tankim šnitama pancete, somun, mladi krumpir punjen mješavinom svježeg sira, vrhnja i mladog luka te kratko grilanu crvenu papriku.
Cijeli ovaj ručak za četiri osobe možete pripremiti u relativno kratkom vremenu, bez puno pripreme i zamaranja. Prednost je i video putem kojeg chef Đukić detaljno opisuje i prezentira pripremu svih komponenti. Dobar tek!
Sastojci:
- 800 g mladog krumpira
- 400 g šparoga
- 250 g slanine
- Ravlić Slavonski burger (1 kg)
- 250 g svježeg sira
- 180 g kiselog vrhnja
- 2 komada mladog luka
- 4 somuna
- 50 g maslaca
- 250 g svježe crvene paprike
- Dimljena mljevena paprika
- Kocka goveđeg temeljca
Priprema:
- Skuhajte mladi krumpir u kori u slanoj vodi. Pričekajte da se ohladi pa ga razrežite tako da napravite džepić.
- Pomiješajte vrhnje, svježi sir, nasjeckani mladi luk i dimljenu mljevenu papriku. Stavite sa strane.
- Šparogama odrežite tvrđi kraj pa po tri ili četiri komada omotajte u dvije šnite slanine.
- Svaku papriku narežite na otprilike šest komada.
- Na pripremljenom grillu pecite Ravlić pljeskavice s kulenom i slaninom, omotane šparoge, krumpir i papriku.
- Kada meso i prilozi budu gotovi, somune prerežite na pola pa svaki dio lagano umočite u pripremljeni goveđi temeljac i bacite na grill.
- Grilani krumpir napunite smjesom sira, vrhnja i mladog luka.
Servirajte odmah!