Urška Fartelj, blogerica koja stoji iza food bloga 220 stopinj poševno, riznice domaćih, tradicionalnih i onih nešto modernijih slovenskih recepata, nedavno je izdala i svoju prvu kuharicu. Pitali smo je koje je recepte u kuharici sakupila, mogu li se oni pronaći na njezinom blogu, koliko joj je vremena trebalo da je kreira te kako se uopće odlučila na tako hrabar potez.
"Kuharica je nastala brzo. Zašto? Zato što je izdavač Mladinska knjiga i oni su htjeli napraviti jednu malo drugačiju kuharicu. Htjeli su da bude pisana kao blog, s mojim pričama o nastajanju recepata, o tome kako su to isto jelo pripremale naše bake, mame i tate. Htjeli su da kuharica bude osobna, da ne sadrži tek recepte već da ima neku svoju toplu priču", otkrila nam je Urška.
U svojoj je prvoj kuharici, koja nosi isto ime kao i njezin blog, sakupila stotinjak recepata na preko 250 stranica te je krajem listopada lansirala na tržište.
"Knjiga ima 264 stranica, a osim recepata sadrži i moju i bakinu priču o kruhu, objašnjene pojedinosti o brašnima, mesu i slično. Sakupila sam više od 40 trikova koji će odlično poslužiti u baš svakoj kuhinji. Oko 60% recepata je s bloga, a ostatak je novih, koji nisu i neće biti objavljeni na blogu. Najdraži su mi recepti koji nose naslov Spomin na mamino sladko kuhinjo."
Urška dodaje i kako se u kuharici nalaze recepti za jednostavna, ukusna jela primjerena za obiteljske ručkove i druženja. Baš ono što nam svima treba. Domaći recepti, divne fotografije i tople obiteljske priče ono su što ovu kuharicu čini zbilja posebnom.
"Da se malo i pohvalim, nakon samo tri dana u prodaji, moja se kuharica popela na 1. mjesto najprodavanijih knjiga, a nakon drugog dana prodaje dobila je oznaku uspješnica. Mogla bih reći da sam jako ponosna", na kraju je zadovoljno zaključila Urška, vlasnica bloga 220 stopinj poševno.
Kuharicu možete nabaviti na Urškinom blogu po cijeni od 29,99 eura.