Špajza 28. prosinca 2015.

Spare RIBS Grill - najbolja rebarca metropole!

Spare RIBS Grill
1/8
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Na istome mjestu gdje je nekoć bio smješten restoran NK Rudeš, danas ljude hrani i poji lokal koji je ime dobio iz engleskog govornog područja. Srećom, svima je jasno da su ovdje sve oči uprte u samo jedno, toliko nam drago jelo – svinjska rebarca.

Kako niti jedno novootvoreno mjesto u Zagrebu i okolici ne smije proći bez posjeta gastronjuškala s vašeg omiljenog portala, tako se mala grupa gladnih novinara našla na urednom parkingu Rudeške ulice broj 25, a zatim i fantastičnom, prozračnom cigla-drvo ambijentu, ukrašenom pogledom na kuhinju i drvom krcat kamin. A tek svod... Uostalom, bacite oko na galeriju fotografija! Obećavajuće, baš kao i solidan izbor vina te svi segmenti pivskih nepca.

Kako to već obično biva kad se otvaraju restorani u blizini nogometnih igrališta, i u Spare RIBS Grillu glavni je naglasak stavljen na jela s roštilja. Pa smo smazali par više nego korektnih, neljutih mazalica s vrhunskim kajmakom, dok su nas ćevapi iznenadili potpuno drukčijom strukturom i bojom za razliku od onih na koje smo navikli u zagrebačkim, uglavnom lažnim leskovačkim roštiljima. Lungić je mekan kao duša nakon romantične šetnje po sunčanom danu uz zaleđeno jezero. Dakle, stvarno ukusno!

No, ono zbog čega Leskovac nažalost nije dovoljno poznat, njihova mućkalica – ovdje je stvarno sjajna. Bogatstvo povrća, mekoća mesa i potpuni izostanak konzervansa, dovoljan su poziv da obavezno dođemo još koji put.

Spare RIBS Grill | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Ali, nismo zbog toga došli, nego zbog svinjskih rebarca. I sami znate da ih danas svatko radi, i to sjajno, od Karake, preko The Hole In One Puba, R&B Fooda, i svugdje su posebna i zanimljiva, pogotovo onima koji više vole američki stil – premaz od meda i chilli papričica. No, ovdje smo ostali zatečeni... Naime, prvo veličinom.

Dakle, dobijete na drvenom pladnju dva puta po dvanaest rebara, samo čekate da odnekud izleti Belinda Bedeković ili onaj sporedni lik iz Magazina i počnu svirati okovratni sintesajzer! Ogromno! Drugi plus su sjajni krumpirići, ne gnjecavi, žuti, hrskavi – tajna je u tome šo se prije prženja - prokuhaju. Ali ono najbitnije je ipak okus.

Spare RIBS Grill | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

U Rudeškoj 25 nećete dobiti američki premaz. Nećete dobiti ništa slatko ni peckavo. Dobit ćete iskonski, fini, upacani i slani komad pravoga nepatvorenog mesa. Prema insajderskim informacijama, mesar je iz Srbije, a meso iz Austrije! Čudna, ali definitivno dobitna kombinacija - ovo bi i Adam s guštom jeo!

U ugodnom razgovoru s Ivis Burić, PR-om grupacije Primum u čijem je vlasništvu lokal, saznajemo da se bave i cateringom (Muring), pizzama i slasticama, pa ženski dio gastro.24sata.hr-a tamani oreo cheesecake i nugat tortu, dok muški dio glođe zadnje rebro. Stvarno za najesti se i to po vrlo pristupačnim cijenama (plata s 24 rebarca i krumpirićima je 100 kn, kolači 12 kn), a ozbiljniju poslovnu ekipu za ručak, predvečer mijenjaju mlađi ljudi koji ostaju i do dva sata ujutro uz zvuke zabavne glazbe, ne i narodnjaka.

Ukratko, najbolja rebarca u gradu dok se ne uvjerimo u suprotno (nismo ni spomenuli dva slasna home-made umaka uz meso), ugodno i pristojno, stvarno izvrsno mjesto za utažiti svoju iskonsku žeđ za grickanjem najfinijeg mesa oko kostiju. I naravno, u Spare RIBS Grillu vam nitko neće zamjeriti što jedete prstima, dapače...

Uživajte, javite kako vam je bilo, a sve detalje potražite na stranici Spare RIBS Grilla

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.