Špajza 14. prosinca 2018.

Nezaustavljiv: Submarine Burger otvorio sedmi restoran

foto: Submarine
gastro postao gastro.24sata.hr
Submarine Burger je u četvrtak 13. studenog 2018. službeno otvorio svoj sedmi restoran, odnosno peti u Zagrebu,i to na adresi Bukovačka 27.

Riječ je o hrvatskom brandu burger restorana, koji od svojih početaka surađuje s domaćim OPG gospodarstvima te tako potiče i njihov rast. Prvi restoran je otvoren 2014. godine u Frankopanskoj 11, a sada su ponosni vlasnici restorana u Bogovićevoj 7, Radničkoj 34, Slavonskoj aveniji 22 f te u Rijeci i Beogradu.

 | Author: Submarine foto: Submarine

Ono po čemu su poznati i drugačiji je činjenica da se svi burgeri rade od 100% čiste junetine, bez dodatka i aditiva. Peciva nabavljaju iz lokalne zagrebačke pekare, koriste sir iz Zagorja, pancetu iz Dalmacije, salatu iz Slavonije, krumpir iz Like, tartufe iz Istre...

 | Author: Submarine foto: Submarine  | Author: Submarine foto: Submarine

Iako od prvog dana bilježe kontinuirani rast, brojka od preko 400 tisuća gostiju nije iznenadila Submarine ekipu jer, kako kažu, to je samo početak i planiraju širenje u ostatak Hrvatske.

„Koncept je nastao iz potrebe da se burger kao jelo predstavi na drugačiji način, koristeći lokalne i prirodne namirnice. Iako imamo još velikih planova, vrlo je bitno naglasiti kako se unatoč širenju kontinuirano ulaže u kvalitetu namirnica te se planira dodatna edukacija osoblja“, kazao je Luka Jureško iz Submarinea.

 | Author: Submarine foto: Submarine  | Author: Submarine foto: Submarine

Redizajn vizualnog identiteta
Osim druženja s dobavljačima i partnerima, Submarine je iskoristio ovo otvaranje i za predstavljanje redizajna vizualnog identiteta. Projekt interijera izradio je arhitektonski ured SKROZ, odnosno kreativni tim kojeg čine Jasmina Dupalo, Maša Vukmanović i Maja Preglej. Umjetnica Hana Tintor izradila je ilustraciju koja povezuje novi restoran s temeljnim vrijednostima Submarinea - lokalno, prirodno i domaće. U komunikaciju također ponovno vraćaju slavni žuti periskop, po kojem je Submarine prepoznatljiv od svojih početaka.

 | Author: Submarine foto: Submarine

No, usprkos širenju i uspjehu, nisu zaboravili na ono što je bitno, odnosno na društvene odgovorno poslovanje. Ove su godine pokrenuli akciju u kojoj dio sredstava od prodaje burgera, kojeg je osmislio chef Mate Janković, doniraju udruzi Crveni nosovi klaunovidoktori.

Riječ je o trećoj godini njihove suradnje, a podsjetimo kako su u dosadašnjem radu skupljali pelene za djecu tijekom izbjegličke krize, božićnim poklonima pokušali su razveseliti štićenike Doma za nezbrinutu djecu Grada Zagreba, a svake godine u svojim restoranima obilježavaju Dan ružičaste vrpce i Movember. Pomažu i Rugby klubu Zagreb, biciklističkom udruženju Campetto Rijeka, podržavaju riječku dobrotvornu akciju Smiješak...
 | Author: Submarine foto: Submarine

Osim toga, sudjeluju na mnogim festivalima i zanimljivim događanjima sa svojim žutim Pop up restoranom, tako da Submarine posebnu zimsku ponudu možete probati i na zagrebačkom Adventu, odnosno na Fuliranju i Gornjem gradu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.