"Sve za ljubav što treba je riba, sol i ulje", reći će svačije nepce nakon što okusi Eva sardine. U konzervi dobroga ribara Šime, osim sardina, stisnuli su se i Omega-3 masne kiseline, kalcij, proteini i vitamin D. Zvuči kao savršen sastav zdravoga i uravnoteženoga obroka koji nam svima u užurbanim životima nedostaje, zar ne?
Super hrana koja pliva u Jadranu
Naše čisto, plavo more prirodno je stanište sardina. Važna je to namirnica svim onima koji svoj jelovnik vole i žele nazivati zdravim. Naime, svaka sardina koja svoj životni vijek proživi u Jadranu, i to u onom dijelu mora gdje je temperatura 9 °C, a salinitet 38,3 ‰, puna je kao brod hranjivim tvarima koje naš organizam podižu na super razinu. Ta, zato i jesu super hrana!
Redovitom konzumacijom, Eva sardine nam mogu smanjiti rizik od bolesti krvožilnoga sustava, pomažu našem mozgu da budemo koncentriraniji, a zbog njih su naše kosti zdrave i jake. Iako male, itekako su snažne, posebice kada je riječ o izgradnji naših mišića, a njihovim unosom u svoj organizam donosimo i vitamin sunca koji pridonosi boljem raspoloženju.
Najbolja stvar od svega je što Eva sardine iz srca Jadranskoga mora odlaze ravno u tvornicu gdje se brižljivo slažu u konzerve. U konzervama Eva sardina nema mjesta umjetnim konzervansima jer riba, sol i ulje recept su ribara Šime koji je dobitna kombinacija.
Sardine za namaz ili pizzu? Može oboje!
Eva sardine toliko su odlične da u njima uživaju i nestrpljivci koji najviše vole jesti ravno iz konzerve, ali i gurmani koji će dati mašti na volju pa pripremiti razne pite, pizze, pogače, tart, salate, quicheove, polpete... Od njih se može napraviti i slastan namaz savršen za početak dana ili međuobrok. Recepata je more, a za dodatnu inspiraciju posjeti Eva web stranicu. Tko zna, najhrabriji se možda nadahnu i za desert…