Špajza 25. siječnja 2017.

Nećete vjerovati odakle je najbolja kuharica svijeta!

foto: @anaros40 , Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Do nedavno ne toliko poznata, simpatična i skromna chefica restorana Hiša Franko u slovenskom Starom selu, ovih je dana ponijela titulu najboljeg ženskog chefa na svijetu

Ana Roš, novo veliko ime na gastronomskoj sceni, proglašena je najboljom cheficom na svijetu. Ta je novost zasigurno iznenadila one koji nikada nisu posjetili njezin restoran u slovenskom Starom selu, dok su oni koji su imali prilike isprobati njezine specijalitete sasvim sigurni u Aninu pobjedu.

 

Girl chefs after work-of course they talk @manuelamariafix @markokovac @maurocolagreco

A photo posted by ana ros (@anaros40) on



"Iako Slovenija nema Michelinovih zvjezdica i u sjeni je kulinarskih uspjeha susjedne Italije i Austrije, Roš je Hišu Franko dovela na globalnu gastronomsku pozornicu i zaslužila mjesto među najboljim kuharima svijeta. Ugodan obiteljski restoranu idiličnom selu iznad doline Soče danas privlači goste iz cijelog svijeta koji žele isprobati jedinstvene tasting menije Ane Roš", objasnili su svoju odluku u San Pelegrinu koji stoji iza samog izbora.

Prema ocjenama gotovo tisuću gastronomskih stručnjaka, Ana je izabrana za najveću kulinarsku stručnjakinju na cijelom svijetu. Veliko priznanje za nju, Hišu Franko, ali i Sloveniju. 

"Priznanje poput ovog dokazuje da sam na dobrom putu i tjera me da idem naprijed. Gradimo novu vrstu slovenske kuhinje koja uživanje u hrani u Hiši Franko čini stvarno posebnim iskustvom", rekla je Ana.

Ona je posve drugačija, a takva je i njezina kuhinja. Inspiraciju traži u prirodi da bi zatim servirala jedinstvena jela koja osvajaju i najzahtjevnija nepca. Tek jedan pogled na neko od njezinih jela dovoljan je da shvatite kako se Ana u svaki tanjur daje maksimalno, a njezina jela imaju itekakvog smisla. 

 

Summer in #kobarid @maurocolagreco @hisafranko @jstrell @thisisdavidgelb

A photo posted by ana ros (@anaros40) on


Osim što priprema izvanrednu hranu, Ana pleše suvremeni ples i bivša je skijašica. Govori čak pet jezika, a osim ljubavi prema hrani i prirodi, uz kuhinju ju veže i ljubav prema vinu. Za to je uvelike zaslužan i njezin suprug, somelijer Valter Kramar.

Jedno je sigurno, Ana Roš odvela je kuhanje na neku sasvim novu razinu, a najbolje od svega - specijaliteti najbolje chefice na svijetu bliže su nam nego ikad. Mi znamo što nam je činiti!

 

 

Rivival of brodetto

A photo posted by ana ros (@anaros40) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.