Špajza Gastro zvijezda 04. prosinca 2023.

Tihana Kelin Modrić kuha čudesna sezonska jela

Tihana Kelin Modrić
Tihana Kelin Modrić foto: Tihana Kelin Modrić
gastro postao gastro.24sata.hr
Autorica veganskog bloga Svijet čudesa, Tihana Kelin Modrić, finalistica je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Plant-based. Njezin blog obiluje idejama za jednostavna, domaća sezonska jela

Autorica bloga Svijet čudesa Tihana Kelin Modrić za vrijeme prvog lockdowna počela je objavljivati recepte i fotografije na svom Instagramu, a ubrzo je okrenula i blog. Danas na Instagramu i Facebooku ima lijep broj pratitelja koji jedva čekaju svaki njezin recept, a posebno se vesele Tihaninim mjesečnim newsletterima u kojima donosi sezonska jela i ideje.

Prvi se pamte

"Tamo negdje u vrijeme korone prvo sam otvorila profil na Instagramu a nešto kasnije i blog. To je bilo vrijeme kad smo svi bili zatvoreni u kućama i svakodnevno kuhanje je rezultiralo time da sam počela objavljivati recepte. Željela sam na jednom mjestu imati recepte koje redovito koristim i tako je nastao Svijet čudesa. Jedan od prvih recepata koji sam objavila je bio recept za kruh kojeg i danas redovito spremam", otkriva nam Tihana koja je nedavno postala mama pa se pratiteljima (s dobrim razlogom) nedavno ispričala što kasni njezin newsletter za studeni.

"Budući da je moj blog orijentiran na vegansku prehranu, recepti koje dijelim ne sadrže ni sir ni jaja ni meso, pa uglavnom budu popularni recepti koji u originalu sadrže upravo meso, jaja ili sir", otkriva Tihana koja ima svoje favorite među receptima, no i oni naravno ovise o sezoni.

Tihanu i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Sezonske namirnice

"U proljeće i ljeto volim salatne zdjele u koje mogu staviti štošta - od sezonskog povrća do raznih žitarica i mahunarki. U jesen i zimu više spremam variva i guste juhe, te često pečem kruh i kolače", priča Tihana.

Tihana na otkriva i bez kojeg sastojka ne bi mogla u kuhinji... "Mislim da se danas svemu može naći neka zamjena, ali ako bi trebala izdvojiti jednu namirnicu kao neizostavnu u veganskoj kuhinji, onda je to prehrambeni kvasac. Neizostavan mi je u pripremi jela koja u originalu sadrže sir, a s druge strane, ponekad kad mi neko jelo ne uspije baš najbolje, dovoljno je tek posuti malo prehrambenog kvasca koji će poboljšati okus", otkriva i dodaje kako bi svatko trebao znati napraviti veganski umak od sira za koji su potrebna doslovno 3 sastojka. "Jednostavan je i brz za pripremu", dodaje.

Lijepo novo iskustvo

"Jedan od dražih trenutaka u mojoj blogerskoj karijeri mi je bio onaj kada sam blog učinila javnim jer sam ga ispočetka pisala samo za sebe. I drago mi bude svaki put kada mi se javi netko tko prati moj Instagram ili blog s nekim pozitivnim komentarom ili povratnom informacijom da je pripremio neko jelo po mom receptu i da mu se sviđa", govori nam mlada mama i majstorica zdravih i ukusnih veganskih jela koja se jako veseli snimanju za Gastro zvijezdu.

"Veselim se jednom novom iskustvu i upoznavanju novih ljudi. Nadam se da ću i naučiti nešto novo", iskrena je Tihana.

Tihanu i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

 | Author: Tihana Kelin Modrić Zimska salata s pečenom ciklom i batatom foto: Tihana Kelin Modrić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.