Iako, posebno kad se koristi neumjereno, sol i nije najzdravija namirnica u vašoj kuhinji, soljenjem povrća s puno vode, iz njega se izvlači tekućina i gorčina.
Upravo zbog soli, patlidžani imaju bolji i suptilniji okus, a kod pečenja u pećnici ne ispuštaju previše vode, pa na njima ostaje dovoljno masnoće od, primjerice maslinovog ulja, i začina koji ih čine još ukusnijima.
Za hrskave popečke i manje gorčine u salati
Kod pohanja ili pripreme popečaka, primjerice onih od svima neodoljivih od tikvica, soljenje prije same pripreme također je poprilično važno upravo zbog toga što će povrće upiti daleko manje masnoće, zadržati hrskavu koricu od pohanja i biti finiji dodatak baš svakom ručku.
Iz krastavaca sol također izvlači gorčinu, a pripremate li ih u kombinaciji s grčkim jogurtom ili vrhnjem, soljenje nikako nemojte preskočiti jer će upravo zbog manjka vode iz plodova vaša salata biti kremastija i ukusnija.
Isprobaj i ove recepte...