Špajza 12. kolovoza 2017.

Tri jela s avokadom koje zasigurno niste isprobali

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umak od avokada, ukiseljeni avokado ili fini, čokoladno mousse novi su specijaliteti koje pripremamo od ovog čudesnog ploda...

Avokado volimo u sendvičima, u smoothiejima i salatama. No, osim već poznatih recepata kojima je internet prepun, donosimo vam tri neobična u kojima će se avokado odlično snaći kao glavna zvijezda.

 

Možda vas zanima... Pravo otkriće: Elegantni topli sendviči Recepti

 

Jednostavnu, zdravu i brzu tjesteninu možete pripremiti bez pretjeranog truda, a idealno jelo za ljetne dane bit će upravo ono koje sadrži dobru paštu i meki avokado.

Tjesteninu skuhajte al dente, ocijedite, ali ostavite nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Za to vrijeme u blender ubacite avokado, češnjak, bosiljak i čili. Začinite soli i paprom. Povežite sve sastojke, pa ih dodajte tjestenini. Dobro pomiješajte i poslužite uz sezonsku salatu.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

U ovogodišnji raspored spremanja zimnice svakako ubacite i projekt kiseljenja avokada. Na sjajan će način osvježiti nadolazeće mjesece te će biti odlična salata mnogobrojnim jelima.

Ukiselite ih jednostavno, kao što biste to učinili s krastavcima. U staklenku stavite ocat, vodu, šećer i sol. Dodajte i nekoliko zrna papra ili nasjeckani čili. Spoju dodajte avokado i to je to. Tako pripremljen avokado u hladnjaku može stajati do tjedan dana.

 

Možda vas zanima... Siti i zadovoljni: Ljetne salate s tjesteninom Recepti

 

Za desert pak pripremite kremasti mousse od avokada. Bit će odlična zamjena za klasični, teži i kaloričniji mousse, što je uvijek, a posebice ljeti, samo dodatan plus.

Za pripremu čokoladne kreme od avokada trebat će vam avokado, čokolada koju ste prethodno otopili na pari, kakao u prahu, zaslađivač po želji, vanilija i prstohvat soli. Sve sastojke ubacite u blender, a zatim dobro ohladite. Mousse možete ukrasiti sezonskim voćem po želji.

 

Možda vas zanima... Slasna, a zdrava: Čokoladna torta s avokadom Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.