Avokado volimo u sendvičima, u smoothiejima i salatama. No, osim već poznatih recepata kojima je internet prepun, donosimo vam tri neobična u kojima će se avokado odlično snaći kao glavna zvijezda.
Jednostavnu, zdravu i brzu tjesteninu možete pripremiti bez pretjeranog truda, a idealno jelo za ljetne dane bit će upravo ono koje sadrži dobru paštu i meki avokado.
Tjesteninu skuhajte al dente, ocijedite, ali ostavite nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Za to vrijeme u blender ubacite avokado, češnjak, bosiljak i čili. Začinite soli i paprom. Povežite sve sastojke, pa ih dodajte tjestenini. Dobro pomiješajte i poslužite uz sezonsku salatu.
U ovogodišnji raspored spremanja zimnice svakako ubacite i projekt kiseljenja avokada. Na sjajan će način osvježiti nadolazeće mjesece te će biti odlična salata mnogobrojnim jelima.
Ukiselite ih jednostavno, kao što biste to učinili s krastavcima. U staklenku stavite ocat, vodu, šećer i sol. Dodajte i nekoliko zrna papra ili nasjeckani čili. Spoju dodajte avokado i to je to. Tako pripremljen avokado u hladnjaku može stajati do tjedan dana.
Za desert pak pripremite kremasti mousse od avokada. Bit će odlična zamjena za klasični, teži i kaloričniji mousse, što je uvijek, a posebice ljeti, samo dodatan plus.
Za pripremu čokoladne kreme od avokada trebat će vam avokado, čokolada koju ste prethodno otopili na pari, kakao u prahu, zaslađivač po želji, vanilija i prstohvat soli. Sve sastojke ubacite u blender, a zatim dobro ohladite. Mousse možete ukrasiti sezonskim voćem po želji.