Ulazite li u grupu onih koji smatraju da se od salate još nitko nije najeo, za vas imamo idealno rješenje - salate s tjesteninom.
Tjestenina će vas zasititi dok će vam svježe povrće dati potrebne vitamine te salatu učiniti laganom i osvježavajućom.
Kombinirati možete različite mesne i riblje dodatke ili se posvetiti jednostavnim spojevima koji uključuju tek sezonske plodove i omiljeni oblik tjestenine.
Inspirirajte se našim fantastičnim receptima pa uživajte u ljetu siti i zadovoljni.
Volite li tunu, hladna salata s tjesteninom, povrćem i konzervom tune nije vam prevelika nepoznanica. Odlično se slaže uz baš svaku vrstu povrća, kisele i svježe krastavce, rajčicu, papriku, različito zeleno lisnato povrće, ali i divne dressinge.
Od onih nešto gušćih na bazi vrhnja i majoneze pa sve do onih jednostavnih koji kombiniraju fino maslinovo ulje, limunov sok i nešto svježeg začinskog bilja.
Želite li dodatno začiniti kombinaciju, tunu možete zamijeniti lososom. On će se pak odlično složiti s brokulom i graškom, a od vas će tražiti tek jednostavne okuse brzinskog dressinga s limunovim sokom.
Mediteranske okuse najlakše ćete prizvati kombinacijom maslina, kapara i inćuna, dobrog maslinovog ulja i finog mediteranskog bilja. Uz navedene sastojke, odličan dodatak bit će i rukola te pinjoli, ali i sočne i tako slatke cherry rajčice.
Dvoumite li se oko toga koje začinsko bilje upotrijebiti u takvim, nešto laganijim salatama, bosiljak, origano i peršin uvijek će biti dobar odabir.
Također, osim toplim jelima od tjestenine, pesto od bosiljka ili drugog omiljenog bilja, bit će odličan dodatak i salatama.
Osim mediterana, na tanjur možete prizvati i meksičke okuse. Sve što će vam trebati su klasični meksički sastojci poput graha, kukuruza, nešto ljutih papričica za žestokiji okus, a dodati možete i rajčicu i papriku.
Avokado će također biti odličan dodatak, posebice ako vam se dogodi da ste prezačinili salatu. Na jednostavan će je način izbalansirati te ujedno dodati nove vrijednosti cijelom tanjuru.
Na kraju, dodate li salati piletinu, a zatim i šaku kuhane tjestenine, zasigurno nećete ostati gladni. Kako je riječ o nježnom mesu, ono trpi čitav niz dodataka i okusa. Tako piletini možete dodati pancetu, različite vrste povrća, čak i kockice kruha.
Zavirite u naše recepte, skupite ideje za vlastite tanjure pa se iznenadite novim okusima u posve jednostavnim jelima.
Dobar tek!