gastro postao
Salate uvijek mogu biti nove i zavodljive, pa evo jedan recept Jamieja Olivera
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 692
Sigurno vam ne pada na pamet jesti tešku i kaloričnu hranu u ovo doba godine, ali ako ju koristimo u sasvim malim dozama, ona nam i te kako može uljepšati jela poput klasične pileće salate. Pročitajte više o najdražoj nam panceti na našem omiljenom portalu Crogourmet365, i napravite salatu za bogove!
Potrebno vam je
- 1200 g piletine
- krupna morska sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 1 ciabatta
- 12 krišaka pancete
- 1 vezica mente
- 145 g sušene rajčice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 50 g rukole
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Začinite piletinu s paprom i soli i utrljajate malo maslinovog ulja u meso. Stavite u pećnicu i pecite oko 90 minuta ili dok je piletina pečena. Nakon 30 minuta dodajte kruh u pećnicu.
- Nakon što se piletina skoro ohladi, narežite meso na duge komade ili natrgajte s prstima i stavite sa strane.
- Pržite kriške pancete na malo ulja dok ne postane hrskava.
- Pomiješajte piletinu s komadićima kruha, rikolom, svježim listićima mente, rajčicom i pancetom.
- Začinite s malo balsamica i ekstra djevičanskim maslinovim ulje.