Špajza 18. lipnja 2017.

Tri nevjerojatne pizze koje ćete odmah poželjeti pojesti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Znamo da je svijet čudnovato mjesto no kada je riječ o pizzama, ovome se definitivno nismo nadali...

Gastronomiju volimo zbog sjajnih ideja i novih iznenađenja koja nas uvijek iznova oduševljavaju. Tako smo pronašli čak tri fenomenalne ideje za pripremu pizze koje su nas instantno natjerale na glad. Sve tri dolaze iz Amerike i nešto su što do sada zasigurno niste vidjeli.

Pizza velika oko 60 centimetara dolazi u obliku jedne kriške zbog lakše konzumacije, a isprobati se može u New Yorku, u restoranu Pizza Barn. Posjetitelji ovog restorana oduševljeni su izgledom i okusom neobično oblikovane pizze, a ne smeta im čak ni što samo jedan komad moraju pridržavati čak dvije osobe. Vlasnik pizzerije istu je naslijedio od majke, a jedne se noći dosjetio ideje koje je prodaju, ali i sam restoran zasigurno podigla na novu razinu.

Ovakva pizza stvorena je za one koji ne vole previše korice jer ona ostaje samo na vrhu kako bi čitava pizza u potpunosti sličila na pravi komad pizze. Dolazi s čak 18 različitih nadjeva i prava je bomba za obožavatelje ovog talijanskog specijaliteta.
 


Druga koja nas je definitivno osvojila jest pizza koja dolazi u kutiji od pizze, a nadjevena je pizzom. Ovakvo što nismo mogli ni sanjati, pa ipak, ona zbilja postoji. Vinnie's pizza u Brooklynu dosjetio se fantastičnog proizvoda za kojim su već poludjele sve društvene mreže.

Na Vinnievoj pizzi nalaze se samo najsvježiji sastojci. Od kvalitetne mozzarelle, ručno izrađenog tijesta do domaćeg umaka do rajčice pripremljenog po tajnoj recepturi. Osim pizze, ovaj restoran poslužuje i naan kruh s češnjakom, također po domaćoj recepturi. Gledajući video, zbilja ne znamo što bismo prvo odabrali...
 

 

Volite li sve vrste brze hrane, a posebice onu meksičku i naravno, pizzu, za vas smo pronašli jelo iz snova. Hoboken u New Jerseyju mjesto je gdje se nalazi fantastičan restoran Tony Baloney, a ujedno je i mjesto na kojem se ostvaraju snovi. Naime, ovaj restoran na svom tajnom meniju skriva pravi dragulj - pizzu nadjevenu tacosima. Poslužuje se samo utorkom kao dio američkog trenda Taco Tuesday (tacosi utorkom) zbog velike količine posla koju zahtjeva sama priprema.

Ovaj restoran najprije uopće nije posluživao tacose no ekipa gladnih mladića skrenula im je pažnju na taj propust i dala sjajnu ideju koja je rezultirala genijalnom taco pizzom. Sama pizza sastoji se od vrhunskih sastojaka dok tacosi dolaze u čak nekoliko okusa. Na kraju sve začine guacamole umakom od avokada i posluže oduševljenim gostima. Kako to izgleda, pogledajte u videu. 
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.