Špajza 08. siječnja 2018.

Tri obavezna sastojka za kvalitetan doručak

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi već dobro znamo kako je doručak najvažniji obrok u danu. Upravo zato, u vašem bi se hladnjaku i na kuhinjskim policama u svako doba trebale nalaziti ove tri namirnice!

Jaja

Jaja su zahvalna za pripremu čitavog niza sjajnih jela. Pržite ih, kuhajte ili pretvorite u kajganu, a kada vam dosade takvi, klasični načini pripreme, bacite se na slane i slatke kolače iz mikrovalne, dodajte ih povrću, pa pripremite jednostavne popečke ili dan začinite jednom od nebrojeno mnogo varijanti pohanog kruha. S jajima u hladnjaku zbilja ne možete pogriješiti!

 

jaja  | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Zobene pahuljice

Osim što su zdrave, zobene pahuljice zasitit će vas do popodnevnih sati kada na red dolazi ručak. Jednostavne su za pripremu, pa im tako možete dodati vruću vodu ili mlijeko, ribane jabuke, orašaste plodove te začine poput cimeta i vanilije.

Zbog svog će se neutralnog okusa odlično složiti i s čokoladom, kikiriki maslacem i kokosom. Dodajte im svježe ili smrznuto voće, pomiješajte s omiljenim voćnim sokom ili im dodajte tek šaku suhog voća i pomiješajte. Sjajan su i jednostavan odabir i za doručak na poslu, za one užurbane dane kada naprosto ne stignete doručkovati kod kuće.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Jabuke

Bez obzira jedete li ih same ili ih ubacujete u druga jela, jabuke su uvijek odličan odabir kada je u pitanju doručak. Dodati ih možete zobenim pahuljicama, od njih napraviti muffine ili ih kratko popirjati te ih koristiti kao punjenje za palačinke. Brzi crumble od jabuka također će biti odlična ideja za slatki doručak.

Za super brz i zdrav doručak, premažite kriške jabuke maslacem od kikirikija, pa skupite energiju za sjajan početak dana. Uz to što donose sočne i slatke okuse, jabuke se kroz čitavu godinu mogu pronaći po poprilično niskim cijenama, pa je i taj faktor definitivno na vašoj strani.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Jajima, pahuljicama i jabukama dodajte omiljenu kavu ili čaj, pa svaki dan započnite zadovoljnim jutrom. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.