Jaja
Jaja su zahvalna za pripremu čitavog niza sjajnih jela. Pržite ih, kuhajte ili pretvorite u kajganu, a kada vam dosade takvi, klasični načini pripreme, bacite se na slane i slatke kolače iz mikrovalne, dodajte ih povrću, pa pripremite jednostavne popečke ili dan začinite jednom od nebrojeno mnogo varijanti pohanog kruha. S jajima u hladnjaku zbilja ne možete pogriješiti!
Zobene pahuljice
Osim što su zdrave, zobene pahuljice zasitit će vas do popodnevnih sati kada na red dolazi ručak. Jednostavne su za pripremu, pa im tako možete dodati vruću vodu ili mlijeko, ribane jabuke, orašaste plodove te začine poput cimeta i vanilije.
Zbog svog će se neutralnog okusa odlično složiti i s čokoladom, kikiriki maslacem i kokosom. Dodajte im svježe ili smrznuto voće, pomiješajte s omiljenim voćnim sokom ili im dodajte tek šaku suhog voća i pomiješajte. Sjajan su i jednostavan odabir i za doručak na poslu, za one užurbane dane kada naprosto ne stignete doručkovati kod kuće.
Jabuke
Bez obzira jedete li ih same ili ih ubacujete u druga jela, jabuke su uvijek odličan odabir kada je u pitanju doručak. Dodati ih možete zobenim pahuljicama, od njih napraviti muffine ili ih kratko popirjati te ih koristiti kao punjenje za palačinke. Brzi crumble od jabuka također će biti odlična ideja za slatki doručak.
Za super brz i zdrav doručak, premažite kriške jabuke maslacem od kikirikija, pa skupite energiju za sjajan početak dana. Uz to što donose sočne i slatke okuse, jabuke se kroz čitavu godinu mogu pronaći po poprilično niskim cijenama, pa je i taj faktor definitivno na vašoj strani.
Jajima, pahuljicama i jabukama dodajte omiljenu kavu ili čaj, pa svaki dan započnite zadovoljnim jutrom. Dobar tek!