Špajza 17. ožujka 2019.

Trik pomoću kojeg će vaši muffini od sad biti još bolji

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna se krije u dodatku koji će posve promijeniti vaš pogled na muffine, u dodatku koji ne oduzima previše vremena, a jednostavne kolačiće pretvara u slasticu na nekoj novoj razini.

Klasičnu pripremu muffina dodatno će začiniti dodatak koji vam neće oduzeti previše vremena, sastojaka niti muke. Riječ je o hrskavom streusel posipu koji će na vašim kolačićima stvoriti koricu i pretvoriti ih u neodoljivu poslasticu.

 

Možda vas zanima... Ottolenghijevi muffini od borovnica koje obožavamo Recepti

 

Streusel možete napraviti od kombinacije brašna, maslaca i šećera, a ovim sastojcima možete dodati i zobene pahuljice. Naprosto promiješajte sve sastojke u mrvičastu smjesu i pospite po muffinima prije ubacivanja u pećnicu.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Za otprilike 12 muffina trebat će vam 100 g šećera, oko 50 grama brašna te oko 60 g hladnog maslaca. Na tu mjeru možete dodati i šaku zobenih pahuljica te orašaste plodove. Odlična ideja bit će i začini poput ribane tonke i cimeta. 

Smjesu sjedinite prstima kako biste dobro povezali maslac i suhi dio sastojaka, a kada ste gotovi, trebali biste dobiti mrvičasto tijesto koje zatim možete rasporediti po muffinima. 

 

Možda vas zanima... Voćni cheesecake muffini gotovi u 30 minuta Kolumne

 

Pecite na način na koji i obično pečete omiljene kolačiće iz kalupa. Za vrijeme pečenja streusel bi trebao poprimiti zlatnu boju i postati hrskav.

U slast!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.