Klasičnu pripremu muffina dodatno će začiniti dodatak koji vam neće oduzeti previše vremena, sastojaka niti muke. Riječ je o hrskavom streusel posipu koji će na vašim kolačićima stvoriti koricu i pretvoriti ih u neodoljivu poslasticu.
Streusel možete napraviti od kombinacije brašna, maslaca i šećera, a ovim sastojcima možete dodati i zobene pahuljice. Naprosto promiješajte sve sastojke u mrvičastu smjesu i pospite po muffinima prije ubacivanja u pećnicu.
Za otprilike 12 muffina trebat će vam 100 g šećera, oko 50 grama brašna te oko 60 g hladnog maslaca. Na tu mjeru možete dodati i šaku zobenih pahuljica te orašaste plodove. Odlična ideja bit će i začini poput ribane tonke i cimeta.
Smjesu sjedinite prstima kako biste dobro povezali maslac i suhi dio sastojaka, a kada ste gotovi, trebali biste dobiti mrvičasto tijesto koje zatim možete rasporediti po muffinima.
Pecite na način na koji i obično pečete omiljene kolačiće iz kalupa. Za vrijeme pečenja streusel bi trebao poprimiti zlatnu boju i postati hrskav.
U slast!