Špajza 23. siječnja 2019.

Trikovi za najbolje krafne koje će vam uspjeti iz prve!

Krafne
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Miris vrućih krafni već se širi kuhinjom, a vaši ukućani jedva čekaju gricnuti svoje omiljene poslastice. Da bi uživanje u krafnama bilo vrhunsko, važno je da one budu mekane i ne previše masne.

Svi volimo krafne, ali nekad ih ne uspijemo napraviti baš kako treba. Zbog toga vam predstavljamo efikasne trikove koji će vam pomoći da ispržite savršene krafne.

Kod izrade krafni bitno je držati se recepta za krafne te izbjegavati odokativno dodavanje sastojaka. Važno je da svi ti sastojci budu topli. Prije početka izrade krafna, sve sastojke koje inače držite u hladnjaku, temperirajte na sobnu temperaturu.

Rakija se tradicionalno dodaje u tijesto jer se smatra da štiti krafne od pretjeranog nakupljanja masnoća, a umjesto rakije možete koristiti rum ili konjak

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

Krafne tijekom prženja trebaju "plivati", a to ćete postići prženjem u loncu na dobro zagrijanoj, većoj količini ulja. Da bi pečene krafne dobile lijepi bijeli prsten u sredini, bitno je paziti na temperaturu ulja za pečenje koja mora biti 160-170 stupnjeva. Također je vrlo bitno za bijeli rub na krafnama, da tijesto u ulje spustite uvijek s gornjom stranom i poklopite lonac ili fritezu.

Krafne pecite 2.5 minute te maknite poklopac i preokrenite krafne. Pecite nepokriveno još 2.5 minute. Krafne izvadite s rupičastom žlicom na papirnati ubrus da se iscijede. 

Kada ste svladali ove trikove i savjete, bacite se na izradu krafni o receptu naših blogerica Jannette Razum i Željke Gulan. 

 

Možda vas zanima... Lagane i pahuljaste krafne - najtraženiji recept mjeseca Kolumne

 

Možda vas zanima... Najslađe doba: Vrijeme je za najbolje krafne ikad Kolumne

Bacite se na posao i uživajte u najboljim krafnama!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.