Špajza 07. listopada 2016.

Učinite to često: Pripremite domaći pesto

Pesto
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasični ligurski pesto s bosiljkom, pinjolima, parmezanom, češnjakom i maslinovim uljem je samo temelj za pripremu bilo koje vrste umaka na bazi češnjaka i ulja. Donosimo vam 5 ideja kako da se poigrate s namirnicama i pripremite vlastitu verziju umaka za tjestenine ili preljeva za grill.

1. Promijenite zelenje.

Znamo da je bosiljak klasika, ali ostalo nježnije začinsko bilje poput peršina, korijandera i mente također nije loš odabir. Ako želite isprobati nešto potpuno drugačije, začinsko bilje pokušajte zamijeniti keljem, rikolom ili listovima brokule.

2. Promijenite orašaste plodove.

Pinjoli ponekad nisu baš najpovoljnija opcija. Zamijenite ih bademima ili orasima kako bi dobili okusom bogatiji pesto. Ako želite postići masniji okus umaka, odličan odabir su pistacije ili brazilski oraščići.

Pesto | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

3. Dodajte povrće.

Želite li pripremiti otkačeniji pesto, ubacite u njega povrće poput šparoga, crvenih paprika ili rajčica.

4. Poigrajte se s okusima.

Nakon što otkrijete formulu za vaš savršeni pesto, poigrajte se kreativnim kombinacijama, poput kombinacije origana i pistacija ili maslina i lješnjaka. Ako se pak želite potpuno odmaknuti od talijanskih korijena pesta, pripremite meksičku verziju s papričicama i sirom queso fresco ili azijsku verziju s limunskom travom i đumbirom.

5. Odaberite način miješanja.

Slažemo se da je usitnjavanje i miješanje sastojaka u blenderu puno brži način pripreme, ali neusporedivu teksturu pesta postići ćete samo korištenjem tarionika. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.