Špajza 16. listopada 2023.

Uravnotežen i jednostavan obrok gotov je za samo 7 minuta

foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr

Danas, u povodu Svjetskog dana hrane, Ledo je u zagrebačkom studiju Enzita, u sklopu kulinarske radionice, predstavio nove proizvode kojima dodatno obogaćuje svoj asortiman zamrznute hrane. Postojeći asortiman začinjenih mješavina Veggie love proširen je trima novim mješavinama – Provansa, 4 godišnja doba i Gurman – koje će obogatiti svako jelo i donijeti nutritivnu ravnotežu svakom tanjuru. 

Okupljeni, osim što su imali prilike među prvima probati nove začinjene mješavine, okušali su se i u pripremi jela u kojima su upravo mješavine Veggie love imale ključno mjesto. Zanimljivih recepata nije manjkalo, kao ni mašte i kreativnosti, a kulinarska radionica zaključena je zdravicom uz peatini, koktel na bazi graška, kojim je Ledo još jednom pokazao koliko je povrće svestrano.  

 | Author: PR foto: PR

“Kako bismo doskočili izazovima užurbanog načina života koji često podrazumijeva i nedostatak vremena za kuhanje, naš asortiman unaprijed začinjenih mješavina obogatili smo trima novim mješavinama Veggie love. Proizvodi su to koji nude kombinaciju raznolikog hrskavog povrća, a osmišljeni su kako bi zadovoljili potrebu za praktičnim, ukusnim i hranjivim obrokom”, poručila je Ivana Miličić, Brand Building Manager u Ledo plusu. 

Jednostavna priprema omogućava uživanje u okusima mrkve, brokule, žute mahune i mladog graška koje možemo pronaći u mješavini 4 godišnja doba, a mješavinu Provansa karakterizira kombinacija žute i crvene paprike, tikvica, patlidžana sa žara, luka i maslinova ulja. Mješavina Gurman idealna je za ljubitelje gljiva jer, osim mrkve, zelenih mahuna i luka, sadrži šampinjone te razne začine koji će dodatno naglasiti nijanse u okusima povrća.  

Jednostavna priprema i nutritivno bogat sastav 

Inovacije iz Ledove tvornice stižu u trenutku kada se jelovnici sezonski mijenjaju i neke namirnice postaju dostupnije od drugih.  

“S promjenom godišnjeg doba dolazi i promjena jelovnika, kao i namirnica koje koristimo u pripremi omiljenih jela. Zamrznuto povrće omogućava nam da na brz i jednostavan način osiguramo optimalnu količinu povrća na tanjuru, posebno u nadolazećim mjesecima, kada ono svježe nije uvijek lako dostupno”, poručila je Karmen Matković Melki, nutricionistica i suvlasnica Definicije hrane. 

 | Author: PR foto: PR

Dobra je vijest za sve one koji ne vole nered u kuhinji to da se mješavine povrća Ledo pripremaju na tavi samo uz dodatak tri žlice vode. Osim toga, svaka mješavina unaprijed je začinjena i gotova za pripremu, a nose i oznaku “Živjeti zdravo” kojom se potrošačima pruža mogućnost izbora hrane čiji je sastav preporučljiv za pravilnu prehranu. 

Tehnika brzog zamrzavanja, koju Ledo koristi u proizvodnji, na prirodan način zaustavlja bilo kakve štetne promjene uzrokovane bakterijama i enzimima. Upravo je zato zamrznuto povrće izvrsna alternativa svježem, a nutritivno je jednako vrijedno.  

Više informacija o Ledovim proizvodima potražite na web stranici ledo.hr.  

 | Author: PR foto: PR

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.