Špajza 15. kolovoza 2021.

Uz ove dodatke napravit ćeš odlične mesne okruglice

Mesne okruglice
Mesne okruglice sa sirom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi mesne okruglice na nove, zanimljive (i savršeno ukusne) načine...

Bilo da se poslužuju uz špagete, kao predjela na štapićima ili u bogatom umaku od senfa, mesne okruglice su zasigurno jedan od najomiljenijih i najsvestranijih obroka. Ako imaš svoj omiljeni, već isprobani recept za mesne okruglice, uz nekoliko malih trikova možeš ga učiniti još boljim i ukusnijim!

Pesto za sočnost

Klasične mesne okruglice - obično se poslužuju s umakom na bazi rajčice preko tjestenine - prave se od mljevenog mesa, prezla, mlijeka, jaja i začina. Ako želiš da tvoje okruglice budu još sočnije (i da ne osuše, pogotovo ako koristiš nemasno meso poput mljevene puretine) zamijeni jaja s pestom od bosiljka, koristeći otprilike pola šalice pesta za pola kilograma mesa. Rezultat će biti fantastičan! Sočne, mirisne okruglice ispunjene omiljenim pestom od bosiljka, može li bolje? 

 

Možda vas zanima... Slasne mesne okruglice od svinjetine i ricotte Recepti

 

Kremasto punjenje od feta sira 

Uobičajeno, mesne okruglice obogaćujemo začinskim biljem poput peršina, mente ili vlasca. No, ako ti je dosadio (uobičajeno) okus okruglica, isprobaj punjenje s feta sirom! Sve što trebaš napraviti jest staviti malu kocku feta sira u središte svake okruglice, a zatim ih skuhati kao i obično. Kada ih isprobaš, dobit ćeš pravu rapsodiju okusa - kremasti, slani sir u unutrašnjosti mesne okruglice - sigurni smo da češ od sada uvijek puniti okruglice feta sirom!

Umak od brusnice

Poznate mesne okruglice u trgovinama IKEA-e popularne su zbog posebnog umaka uz koji se redovito poslužuju. Tradicionalno, švedske mesne okruglice se poslužuju s džemom od brusnice. Stoga, ako voliš slatko-slane kombinacije, posluži mesne okruglice uz džem po svom izboru; ribizli, malina ili brusnica su odličan odabir!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Okruglice na roštilju

Mješavina začina poput timijana, origana, bosiljka, češnjaka, prženih sjemenki sezama daju okruglicama bogat, slani okus. Da bi okus dodatno poboljšala, pokušaj mesne okruglice peći na žaru, umjesto da ih pečeš ili pržiš na tavi. Na žaru ih je potrebno peći oko dvije minute na svakoj strani. Roštilj mesnim okruglicama daje posebnu aromu i primamljivu hrskavu koricu.

Kukuruzne pahuljice umjesto krušnih mrvica

Krušne mrvice sastavni su dio klasičnog recepta za mesne okruglice. Ali, odlična je vijest da krušne mrvice možeš zamijeniti s jednakom količinom zdrobljenih kukuruznih pahuljica. Okruglice pripremljene s kukuruznim pahuljicama će imati još bolju teksturu i okus. 

 

Možda vas zanima... Nemaš krušne mrvice? Evo čime ih možeš zamijeniti... Špajza

 

Izvor: www.allrecipes.com

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.