Špajza 14. ožujka 2024.

Uz pomoć jednostavnog sastojka, sačuvaj lim za pečenje od hrđanja!

pleh za pečenje
Lim za pečenje foto: Roman Odintsov/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Prije no što baciš (skupi) lim za pečenje, daj mu još jednu ili dvije prilike. Imamo nekoliko savjeta...

Limovi za pečenje su praktični i čvrsti, ali ni oni nisu otporni na protok vremena i čestu upotrebu. Osnovni problem je hrđanje zbog vlage i izloženosti zraku. Unatoč tome što hrđavi lim izgleda neupotrebljivo, preporučujemo da mu prije bacanja daš još barem jednu ili dvije šanse. U nastavku ti donosimo nekoliko savjeta iz kategorije tips & tricks!

 

Čišćenje pećnice Možda vas zanima... Najbolji trik za čišćenje pećnice bez muke Špajza

 

Jeftino spašavanje lima za pečenje

Prije svega, bitno je napomenuti kako ti ova akcija spašavanja neće isprazniti novčanik. Sve potrebno vrlo vjerojatno već imaš u smočnici ili nekom od kuhinjskih ormarića

 Obje opcije uključuju sodu bikarbonu, sol i poveći krumpir, koliko to god neobično zvučalo. Lim najprije posipaj sodom i soli, a zatim prereži tvrdi krumpir na pola, tako da ga čvrsto možeš držati u ruci. Istrljaj lim krumpirom, a zatim ga isperi vodom i dobro prebriši krpom.

 

Krumpir Možda vas zanima... Krumpir će ti trajati mjesecima uz ove savjete Špajza

 

Čudesan sastojak koji odlično čisti lim za pečenje

U slučaju da prvi pokus ne uspije, nemoj se u startu obeshrabriti. Od sode bikarbone i vode napravi pastu, premaži lim i pusti da stoji 20-ak minuta. Nakon što soda odradi svoj dio posla, primi se krumpira i nastavi trljati.

Vjerujemo da će dobar dio hrđe, ako ne i sva, nestati nakon ove specijalne operacije. 

Čak i ako ti je metalna spužvica nadohvat ruke, odupri se porivu da si skratiš i olakšaš posao. Činjenica je da će ubrzati proces, ali će vrlo vjerojatno i oštetiti lim, nakon čega mu više nema spasa. 

 

 | Author: Roman Odintsov/Pexels Spasi lim za pečenje jednostavnim i jeftinim trikovima! foto: Roman Odintsov/Pexels

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.