Limovi za pečenje su praktični i čvrsti, ali ni oni nisu otporni na protok vremena i čestu upotrebu. Osnovni problem je hrđanje zbog vlage i izloženosti zraku. Unatoč tome što hrđavi lim izgleda neupotrebljivo, preporučujemo da mu prije bacanja daš još barem jednu ili dvije šanse. U nastavku ti donosimo nekoliko savjeta iz kategorije tips & tricks!
Jeftino spašavanje lima za pečenje
Prije svega, bitno je napomenuti kako ti ova akcija spašavanja neće isprazniti novčanik. Sve potrebno vrlo vjerojatno već imaš u smočnici ili nekom od kuhinjskih ormarića
Obje opcije uključuju sodu bikarbonu, sol i poveći krumpir, koliko to god neobično zvučalo. Lim najprije posipaj sodom i soli, a zatim prereži tvrdi krumpir na pola, tako da ga čvrsto možeš držati u ruci. Istrljaj lim krumpirom, a zatim ga isperi vodom i dobro prebriši krpom.
Čudesan sastojak koji odlično čisti lim za pečenje
U slučaju da prvi pokus ne uspije, nemoj se u startu obeshrabriti. Od sode bikarbone i vode napravi pastu, premaži lim i pusti da stoji 20-ak minuta. Nakon što soda odradi svoj dio posla, primi se krumpira i nastavi trljati.
Vjerujemo da će dobar dio hrđe, ako ne i sva, nestati nakon ove specijalne operacije.
Čak i ako ti je metalna spužvica nadohvat ruke, odupri se porivu da si skratiš i olakšaš posao. Činjenica je da će ubrzati proces, ali će vrlo vjerojatno i oštetiti lim, nakon čega mu više nema spasa.