Špajza 11. svibnja 2016.

Vrhunski šampanjac osvojio Šibenik!

Pelegrini
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U restoranu Pelegrini, u samom srcu Šibenika održana je Ruinart večer. Vlasnik i chef restorana, Rudolf Štefan, svoje inovativne kreacije sljubio je sa svjetskim brandom šampanjca Ruinart čime je potvrdio zašto nosi titulu ambasadora ovog proslavljenog branda.

Poznati šibenski chef Rudolf Štefan osmislio je poseban Ruinart jelovnik kako bi svoja jela sljubio s Ruinart šampanjcem. 

Gosti restorana Pelegrini uživali su u etiketama Ruinart R, Blanc de blancs Ruinart, Ruinart rose, Dom Ruinart. Ruinart svojim okusom oduševljava još od davne 1729. godine te ujedno i najstarija šampanjska kuća koja proizvodi samo šampanjac.

Samu dušu Ruinarta čini sorta Chardonnay koja se prvenstveno uzgaja u Côte de Blancs i Montagne de Reims. Ruinart je prije svega šampanjac koji će u svom okusu prikazati punu širinu aromatskog bogatstva koji ga čini tako posebnim. Upravo je ta posebnost Ruinartova okusa bila savršena kombinacija za jela Rudolfa Štefana.

Chef Štefan naglašava kako su u njegovu restoranu ʺinterpretacije poznatih namirnica hrabre, ali prije svega ukusne“

Pelegrini | Author: Promo foto: Promo

Restoran Pelegrini član je JRE (Jeunes Restaurateurs) vodećeg europskog udruženja najtalentiranijih mladih chefova Europe sa sjedištem u Francuskoj. Udruženje okuplja 340 chefova iz 16 europskih zemalja. Između 340 chefova u dobi od 23 do 42 godine njih 180 nosi Michelinove zvjezdice.

Zemlje članice JRE-a su Austrija, Belgija, Hrvatska, Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Luxemburg, Nizozemska, Poljska (nova članica 2016), Rumunjska, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Velika Britanija (nova članica 2016), Australija (ambasador JRE-a).

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.