Poznati šibenski chef Rudolf Štefan osmislio je poseban Ruinart jelovnik kako bi svoja jela sljubio s Ruinart šampanjcem.
Gosti restorana Pelegrini uživali su u etiketama Ruinart R, Blanc de blancs Ruinart, Ruinart rose, Dom Ruinart. Ruinart svojim okusom oduševljava još od davne 1729. godine te ujedno i najstarija šampanjska kuća koja proizvodi samo šampanjac.
Samu dušu Ruinarta čini sorta Chardonnay koja se prvenstveno uzgaja u Côte de Blancs i Montagne de Reims. Ruinart je prije svega šampanjac koji će u svom okusu prikazati punu širinu aromatskog bogatstva koji ga čini tako posebnim. Upravo je ta posebnost Ruinartova okusa bila savršena kombinacija za jela Rudolfa Štefana.
Chef Štefan naglašava kako su u njegovu restoranu ʺinterpretacije poznatih namirnica hrabre, ali prije svega ukusne“.
Restoran Pelegrini član je JRE (Jeunes Restaurateurs) vodećeg europskog udruženja najtalentiranijih mladih chefova Europe sa sjedištem u Francuskoj. Udruženje okuplja 340 chefova iz 16 europskih zemalja. Između 340 chefova u dobi od 23 do 42 godine njih 180 nosi Michelinove zvjezdice.
Zemlje članice JRE-a su Austrija, Belgija, Hrvatska, Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Luxemburg, Nizozemska, Poljska (nova članica 2016), Rumunjska, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Velika Britanija (nova članica 2016), Australija (ambasador JRE-a).