U potrazi si za ukusnim i ponešto drugačijim prilozima za nadolazeće blagdane? Donosimo ideje za 3 recepta koji će upotpuniti svako jelo koje odlučiš pripremiti na sam Božić ili ostatak božićnih i novogodišnjih blagdana.
Krumpir, domaći mlinci ili mrkva zapečena s medom, sigurno će oduševiti tebe i tvoje najmilije. Jer dobar prilog (još bolje: dobri prilozi) je pola uspjeha nezaboravnog blagdanskog ručka!
Zapečeni pire krumpir
Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krumpira idealan je prilog za svečani ručak. Ovaj recept također je odličan ako želiš iskoristiti krumpir ili ostatke pirea od prethodnog dana. Nakon što isprobaš ovu ukusnu i zanimljivu inačicu pire krumpira, sigurni smo da ćeš ju uvrstiti u svoj tjedni jelovnik!
Neodoljiva pečena mrkva s medom
Pečene mrkve premazane maslacem, medom i češnjakom odličan su prilog za nadolazeće blagdane. Mekane i aromatične, mrkve pripremljene na ovaj način, pristaju uz gotovo svaki komad mesa, a gotove su u tren oka. Po želji ih pospi nasjeckanim svježim peršinom i obavezno ih posluži tople.
Pripremi slasne domaće mlince
Mlinci su tradicionalan blagdanski prilog koji nas podsjeća na prekrasna obiteljska druženja, miris bakine kuhinje, pečenu puricu, dobru čašu vina i odmor nakon obilnog ručka. Sve ove asocijacije zapravo su vezane uz domaće mlince, koji su vizualno privlačniji i neusporedivo ukusniji. Ovih blagdana okušaj se u izradi domaćih mlinaca!