Donosimo vam listu sušenog bilja koje definitivno uvijek morate imati u svojoj kuhinji.
Timijan
Aromatični timijan je odličan par jelima od ribe. Od njega se također može pripremiti i fini sirup koji se koristi za aromatiziranje slastica.
Mažuran
Citrusne note mažurana izvrsna su zamjena svježem bosiljku, a najbolje se slažu s jelima od peradi.
Ružmarin
Ovaj intenzivni začin aromatizira svaku namirnicu s kojom se susretne, a najbolje se slaže s različitim pečenjima.
Origano
Origano je nezaobilazni sastojak talijanske kuhinje, a može poboljšati okus bilo kojem jelu – od mesnih okruglica do grčke salate.
Menta
Iako se sušeni listići mente najčešće koriste za pripremu čaja, odlični su i za aromatiziranje maslaca koji se koristi u pripremi različitih slanih jela.
Kadulja
Kadulja i bundeva su božanstvena kombinacija. Isprobajte njoke, kremastu juhu ili rižoto od bundeve – za koje god se jelo odlučili, nećete pogriješiti.