Špajza 20. ožujka 2017.

Začinsko bilje koje morate imati u kuhinji

Mješavina začina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za vrijeme zimskih mjeseci svježe začinsko bilje i nije baš uvijek dostupno. Zbog toga često posežemo za sušenim biljem čija koncentrirana aroma može bilo koje obično jelo pretvoriti u gastronomski užitak.

Donosimo vam listu sušenog bilja koje definitivno uvijek morate imati u svojoj kuhinji.

Timijan

Aromatični timijan je odličan par jelima od ribe. Od njega se također može pripremiti i fini sirup koji se koristi za aromatiziranje slastica.

Mažuran

Citrusne note mažurana izvrsna su zamjena svježem bosiljku, a najbolje se slažu s jelima od peradi.

Salata od naglo pržene patke s timijanom i medom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ružmarin

Ovaj intenzivni začin aromatizira svaku namirnicu s kojom se susretne, a najbolje se slaže s različitim pečenjima.

Origano

Origano je nezaobilazni sastojak talijanske kuhinje, a može poboljšati okus bilo kojem jelu – od mesnih okruglica do grčke salate.

Menta

Iako se sušeni listići mente najčešće koriste za pripremu čaja, odlični su i za aromatiziranje maslaca koji se koristi u pripremi različitih slanih jela.

Menta | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kadulja

Kadulja i bundeva su božanstvena kombinacija. Isprobajte njoke, kremastu juhu ili rižoto od bundeve – za koje god se jelo odlučili, nećete pogriješiti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.