Špajza 17. studenoga 2021.

"Zelenjava" priprema jednostavne, šarene i zdrave delicije

Karla Lojen, autorica profila Zelenjava foto: Privatni album

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Karla Lojen, autorica profila Zelenjava, finalistica je u kategoriji Top foodie na društvenim mrežama

Još jedna finalistica Gastro zvijezde u kategoriji Top foodie na društvenim mrežama je Karla Lojen. Ispričala nam je kako je pred kraj studiranja shvatila kako bi voljela imati neki svoj mali kutak na kojem slobodno izražava svoju kreativnost, a upravo je tako nastala "Zelenjava": "Bila je to ideja o kojoj sam razmišljala već godinama, a bojala sam se da kad jednom krenem raditi neću više skupiti vremena ni hrabrosti". Njezin Instagram profil je za sada najviše orijentiran na kuhanje i uzgoj sobnog bilja, no kaže kako ima još mnogo ideja koje će s vremenom ukomponirati u sadržaj.

Prvog recepta koji je objavila na profilu sjeća se i danas: "Prepečeni kruh s krem sirom, domaćim cherry rajčicama i bosiljkom iz mog uzgoja. Jednostavno, šareno i nutritivno". Upravo tako bi opisali njezin stil kuhanja, a sama dodaje kako voli voditi gastro profil jer joj daje dublji pogled u gastronomiju, ideje i trendove: "Kada otvorim feed lako se izgubim u sadržaju i začas bih u kuhinju da nešto isprobam. Osim toga, svakako, činjenica da netko s druge strane priprema moje recepte i javlja mi se s dojmovima, još uvijek se moram naviknuti na to". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karla 🌿 (@zelenjava_)

Scenu food blogera prati već dugo pa su joj tako drage kolege koje prati već 10 godina, a dodaje i kako su joj danas neki od najdražih profila oni za koje nije znala da postoje prije godinu dana. Karla u kuhinji sebi najviše voli spremiti pečeni slanutak u kombinaciji sa sezonskim povrćem, glazirane mrkve i focacciu, ali napominje i kako ima velik popis ideja i recepata koje svakodnevno isprobava. Dok njezini bližnji najviše vole bliskoistočnu kuhinju bogatu povrćem i začinima, pratiteljima su najdraži recepti za nutritivno bogate salate i povrtne zdjele.

"Kuhanje je zapravo još jedan način na koji izražavam svoju kreativnu stranu, ali i sebe. Kuham oduvijek, još od srednje škole. Kada imam vremena volim se zaigrati u kuhinji i nerijetko prođe cijelo popodne, a ja napravim 3-4 jela", rekla je Karla i napomenula kako obožava kada joj se dogodi "onaj ushit kada otkrije neku novu ukusnu kombinaciju ili recept za koji zna da će od sad biti često na njezinom tanjuru". 
 

 | Author: Instagram @zelenjava_ Instagram profil Zelenjava foto: Instagram @zelenjava_
 

Veseli se biti dio priče Gastro zvijezde 2021. i što će naučiti nešto novo iz iskustva, a kao najdraži trenutak u karijeri izdvaja posebnu interakciju s pratiteljicom: "Sjećam se trenutka kada je pratiteljica pripremila moj recept i sve još snimila i objavila. Tada sam ja imala 200 followera, a ona preko 2000, i još se potrudila sve snimiti! Mala stvar koja me tog dana toliko razveselila da se još toga jasno sjećam. Hvala ti lila.kuha". 

Za kraj je Karla otkrila jedan sastojak bez kojeg ne može zamisliti niti jedno jelo, a to je lisnata salata te u šali dodaje: "Ipak se moj profil zove Zelenjava".

Za Karlu i njezin profil "Zelenjava" možeš glasati ovdje!

Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Za favorite glasaj na web stranici Gastro zvijezde, a sve novosti o natječaju prati na našem Facebook i Instagram profilu. 

 

 | Author: Gastro zvijezda 2021. foto: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.