CRO TOP 10 je pozivno natjecanje, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) poput Kulinarske olimpijade ili Svjetskog kulinarskog kupa. Na kulinarskom poligonu Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu Sajma danas su se demonstrirale zavidne kuharske vještine, znanje, umijeće, brzina i spretnost.
Od 10 do 19 sati osmero hrvatskih kuhara (dvoje su bili spriječeni doći u posljednji trenutak) borilo se za titulu najboljeg, pripremajući jela na zadane namirnice u kvalifikacijskom dijelu, te na nepoznate namirnice u finalnom dijelu. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji u samo 60 minuta pripremili svoja jela, stručni je ocjenjivački sud u sastavu Miro Dolovčak, Marija Kuzminski i Gostimir Dragić bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušli su u finale.
U finale su se plasirali dvoje Varaždinaca, spomenuti Zlatko Novak te Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković, a njima se priključila mlada Ana-Marija Stanković, dvostruka pobjednica Hrvatskog kuharskog kupa.
Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su saznali tek ulaskom u kuhinju. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske nagrade uručili su im članovi Ocjenjivačkog suda HKS-a i gđa. Doc. Dr. Sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića.
CRO TOP 10 je natjecanje kao šlag na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajma Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji će kušati preko 2000 porcija tradicionalnih hrvatskih jela koje su predstavljale Udruge kuhara Zagrebačke, Varaždinske, Istarske, Vukovarsko-srijemske, Primorsko-goranske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke.