Špajza 09. rujna 2024.

Znamo koja je pobjednička štrudla na Štrudlafestu!

Kruh i pecivo
35 MIN
90 MIN
12
SREDNJE
Štrudlafest
Štrudlafest 2024.
foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Proteklog vikenda u Jaškovu je održano 9. izdanje popularnog Štrudlafesta, na kojem je odabrana i najbolja ovogodišnja štrudla

Proteklog vikenda u Jaškovu je održano 9. izdanje popularne slasne manifestacije Štrudlafest u sklopu koje su se degustirale slane i slatke štrudle, istraživao ozaljski kraj, uživalo u dobroj zabavi...

Naravno, održano je i tradicionalno natjecanje u pečenju štrudli, a najbolju štrudlu ispekle su Božica Šimunčić, Martina Marušić Britvec i Ana Kordić iz Nikola Tesla Experience centra iz Karlovca. Ove odlično raspoložene dame oduševile su štrudlom od šljiva, jabuka i smokava.

štrudlafest | Author: Demjan Rožman Pobjednice - Božica Šimunčić, Martina Marušić Britvec i Ana Kordić iz Nikola Tesla Experience centra iz Karlovca foto: Demjan Rožman

Najtraženija štrudla od janjetine

Održane su i brojne radionice, pout one u kojoj su se u štrudlu dodavale i pive, a stigli su i gosti iz Amerike i Austrije koji su predstavili svoje verzije štrudli. Cijene štrudli kretale su se od 1.50 do 3.50 eura, a među najtraženijim štrudlama bila je štrudla od janjetine - nabavili smo recept te ga donosimo u nastavku!

Ne gasi ekran dok kuham

Štrudla od janjetine
35 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
TIJESTO
Sastojci
  • Brašno 480 g
  • Suncokretovo ulje 300 ml
  • Sol 20 g
  • Voda 300 ml
NADJEV
Sastojci
  • Mljeveno meso - janjetina 1800 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Luk 2 kom
  • Suncokretovo ulje
  • Listići svježeg peršina
Postupak
  1. Na tavi na ulju pržiti sitno isjeckani luk dok se ne zazlati.


  2. Na luk dodati meso, pirjati oko 45 minuta do sat vremena. Po potrebi dodavati vodu. Ohladiti smjesu.


  3. Dok se meso pirja, od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto koje treba odstajati oko 30 minuta.


  4. Razvaljati tijesto valjkom i namazati ga uljem te ostaviti ulje 2-3 minute kako bi ga tijesto upilo.


  5. Prstima pažljivo razvući tijesto što je tanje moguće.


  6. Na razvučeno tijesto, do polovice tijesta, staviti nadjev, a drugom polovicom zarolati štrudlu.


  7. Zarolanu štrudlu premaži uljem.


  8. Štrudlu staviti u lim za pečenje prethodno premazan uljem ili obložen papirom za pečenje.


  9. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25-30 minuta.


  10. Po želji vruću štrudlu posipati nasjeckanim svježim listićima peršina ili poslužiti uz umak od domaćeg svježeg sira i vrhnja.


Pogledaj i ove odlične fotografije koje savršeno dočaravaju odličnu atmosferu na 9. Štrudlafestu!

štrudlafest | Author: Demjan Rožman Štrudlafest 2024. foto: Demjan Rožman štrudlafest | Author: Demjan Rožman Štrudlafest 2024. foto: Demjan Rožman štrudlafest | Author: Demjan Rožman Štrudlafest 2024. foto: Demjan Rožman štrudlafest | Author: Demjan Rožman Štrudlafest 2024. foto: Demjan Rožman Štrudlafest | Author: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest 2024. foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest | Author: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest 2024. foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest | Author: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest 2024. foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest | Author: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest 2024. foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest | Author: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Štrudlafest 2024. foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.