Špajza 04. rujna 2020.

Znaš li za krem med - hit jesenske i zimske sezone?

foto: OPG Bošković
gastro postao gastro.24sata.hr
OPG Bošković predstavio je nekoliko noviteta, a među njima su i dvije verzije lako mazivog krem meda.

Instagram nas je ovih dana virtualno odveo u smjeru Jakšića, gdje obitelj Bošković proizvodi krem med. Pčelarstvom se djed Nikola Raguž počeo baviti još 1940-ih godina, a na vrhuncu karijere je s 500-tinjak košnica bio jedan od najvećih pčelara u Slavoniji. Posao je nastavila kći Anđelka sa suprugom Antom Boškovićem, a polako ga preuzima i mlađa generacija obitelji. 

Danas broje 100-tinjak košnica i, kada ih posluži vrijeme, godišnje proizvedu tonu do tonu i pol meda. Najvažniji je bagrem, no u njihovoj se paleti proizvoda nerijetko nađu i med od kestena i uljane repice, te od suncokreta i hrastove medljike. Ove su godine proizveli i nešto meda od divlje trešnje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#truecolors #beeslove #canola #naturelove #croatialove #beautiful #honeyiscoming

A post shared by Pčelarstvo Bošković (@pcelarstvo.boskovic) on

Prije nekoliko su dana predstavili i novu liniju proizvoda – šest varijacija meda s dodacima, uključujući i krem med te krem med s kakaom. Obratili smo im se upravo zbog krem meda, koji se čini kao dobra, zdrava alternativa komercijalnim slatkim namazima. 

„Krem med je klasični cvjetni med koji se u fazi kristalizacije obrađuje pomoću homogenizatora u kojem se kristali meda razbijaju i trajno ostaju u tom obliku. Mogli bismo reći da je krem med i dalje kristalizirani med, ali s tako malim kristalićima da izgleda poput kreme“, pojasnili su nam iz OPG-a Bošković.

 | Author: OPG Bošković foto: OPG Bošković

Odličan dodatak slatkim i slanim jelima

Dobra je vijest da zadržava sva svojstva meda, te se mijenja isključivo tekstura. Postaje lako maziv i stoga je idealan namaz za kruh te nadjev za palačinke, vafle ili pohani kruh. Poslužit će i kao punjenje za kroasane, pite te dizana tijesta.

 „Također se odlično slaže i u nekim slanim zalogajima, poput kruha s kozjim sirom i smokvama, ali i u raznim platama sa sirom i voćem. Međutim, kada ga probate na žlicu, vjerojatno nećete ni tražiti druge načine upotrebe“, poručuju proizvođači. 

Za sada su dostupne male staklenke od 220 grama po cijeni od 25 kuna. Poželjno ga je čuvati na tamnom i hladnom mjestu, poput ostave, a propisani je rok trajanja čak dvije godine. 

 

Možda vas zanima... Ekstra hrskav pohani kruh preliven medom Recepti Možda vas zanima... Granola s bademima i medom za doručak bez greške Kolumne


Osim krem meda i krem meda s kakaom, noviteti u ponudi su i med s lješnjacima i kakaom, kombinacija s đumbirom, kurkumom i limunom, med s peludi i propolisom te med s uljem konoplje.

Staklenku je moguće naručiti putem FacebookaInstagrama ili na broj mobitela 0989323424. Dostava je besplatna za Požegu i okolicu te na području Zagreba, dok u ostale dijelove zemlje šalju dostavnim službama. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.