"Kategorija crvenog programa u Zvijezdi kontinuirano raste. Taj asortiman kupci prepoznaju kao brzo, praktično i ukusno rješenje za pripremu ukusnog obroka i za njime sve češće posežu zbog nedostatka vremena", kaže Jasna Pulić, rukovoditelj odjela marketinga u Zvijezdi.
Crveni program Zvijezde sadrži još i pasiranu rajčicu od svježih, zrelih rajčica, protisnutih kroz fino sito da bi se dobila prepoznatljiva, glatka konzistencija. Asortiman nadopunjuju i Zvijezdini gotovi umaci rajčice - Bolognese, Basil i Salsa uz koje je obrok spreman već za tri minute.
Parmigiana od patlidžana
Sastojci:
- 400 g patlidžana
- 200 g Zvijezda pelata
- 2 češnja češnjaka
- 100 g krušnih mrvica
- 1 dl Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g naribanog parmezana
- 100 g mozzarelle
- Začini (sol, papar, bosiljak ili origano)
Priprema:
- Patlidžan narežite na tanje kriške. Kratko ga prepržite na maslinovom ulju i izvadite iz tave. Na soku od patlidžana prepržite protisnuti češnjak te dodajte pelate koje ste narezali i nasjeckali. Dobro posolite i popaprite te dodatno začinite po želji (npr. bosiljkom ili organom).
- U prethodno namašćeni lim redajte patlidžane, zatim umak od rajčice i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite naribani parmezan, mozzarellu i krušne mrvice. Zapecite u vreloj pećnici dok se gornji sloj ne zarumeni, oko 15 minuta na 220 stupnjeva.
Dobar tek!