Špajza 18. prosinca 2019.

Ušećereni đumbir idealan je zalogajčić za hladne dane

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Đumbir jelu daje aromatičan, osvježavajuć i pomalo pikantan okus

U kombinaciji s drugim začinima, đumbir daje neodoljive arome desertima, medenjacima i drugim jelima. Đumbirom možeš aromatizirati alkoholne napitke: pivo, vino i liker, kao i bezalkoholno pivo od đumbira.

Oguljeni đumbir, dvije šalice šećera i vode kuhaj na laganoj vatri oko 20 minuta, ohladi i dodaj sok limete. Procijedi kroz gazu i ulij u bocu, a sirup razrijeđen s vodom koristi kod pripreme različitih osvježavajućih napitaka.

 

Možda vas zanima... Aromatična bomba: Smoothie s cimetom i đumbirom Recepti

 

Ostatke đumbira koje si koristila za pripremu sirupa možeš ušećeriti. Nareži ga, stavi u malo zakuhane vode sa smeđim šećerom i miješaj dok voda ne ispari, nakon čega će se šećer hvatati za komade đumbira. Još topli đumbir dodatno uvaljaj u šećer pa ostavi da se suši na zraku. Jedi ga kao grickalicu ili koristi za pripremu i dekoriranje slastica

 

Možda vas zanima... Juha od mrkve i đumbira koju morate probati Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.