gastro postao
Začinite izgled svojih slastica uz malo vještog baratanja bjelanjcima i šećerom.
Osim što je dekorativan dodatak, cvijeće može biti i jestivi sastojak kolača. Desertima daje novi, svježiji izgled i čini ih privlačnijima. Kada se ušećeri, cvijeće postaje lijep i dekorativan slatkiš.
Najbolje ga je ubrati što ranije ujutro, a idealna vrsta su ljubičice, cvijet trešnje ili cvijet bazge. Na ovaj način možete šećeriti i začinsko bilje, primjerice mentu.
Za izradu ušećerenog cvijeća potrebno vam je:
- 1 bjelanjak
- Šećer
- Jestivo cvijeće
Postupak:
- Vilicom izmutite bjelanjak i pripemite papir za pečenje na koji ćete odlagati gotovo cvijeće.
- Prstima ili kistom lagano nanesite bjelanjak na latice.
- Na svakom cvijetu treba biti tek tanak sloj bjelanjka kako se šećer ne bi pretvorio u grudice i u potpunosti prekrio cvijet.
- Umočite cvijetove u šećer i na kraju protresite kako bi sav šećer koji je višak otpao.
- Ostavite da se cvijetovi suše na papiru za pečenje što dulje, najbolje preko noći.
Ušećereno cvijeće i bilje može stajati nekoliko dana.