31. svibnja 2016.

Ušećereno cvijeće za svježiji izgled slastica

Cvijeće
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Začinite izgled svojih slastica uz malo vještog baratanja bjelanjcima i šećerom.

Osim što je dekorativan dodatak, cvijeće može biti i jestivi sastojak kolača. Desertima daje novi, svježiji izgled i čini ih privlačnijima. Kada se ušećeri, cvijeće postaje lijep i dekorativan slatkiš.

Najbolje ga je ubrati što ranije ujutro, a idealna vrsta su ljubičice, cvijet trešnje ili cvijet bazge. Na ovaj način možete šećeriti i začinsko bilje, primjerice mentu.

Za izradu ušećerenog cvijeća potrebno vam je:

  • 1 bjelanjak
  • Šećer
  • Jestivo cvijeće

Postupak:

  1. Vilicom izmutite bjelanjak i pripemite papir za pečenje na koji ćete odlagati gotovo cvijeće.
  2. Prstima ili kistom lagano nanesite bjelanjak na latice.
  3. Na svakom cvijetu treba biti tek tanak sloj bjelanjka kako se šećer ne bi pretvorio u grudice i u potpunosti prekrio cvijet.
  4. Umočite cvijetove u šećer i na kraju protresite kako bi sav šećer koji je višak otpao.
  5. Ostavite da se cvijetovi suše na papiru za pečenje što dulje, najbolje preko noći.

Ušećereno cvijeće i bilje može stajati nekoliko dana. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.