gastro postao
Jednostavnost ovog kolača oduševit će sve ljubitelje slatkoga
Ovaj kolač svoju popularnost duguje punoći okusa kojeg može zahvaliti kikiriki maslacu, a možete ga pripremiti u tren posla. Svega jedno jaje vam je dovoljno, a nabavite mlaćenicu ili pripremite buttermlik s mlijekom i limunovim sokom.
Sastojci:
- 200g šećera
- 200g brašna
- prstohvat soli
- žličica praška za pecivo
- žličica sode bikarbone
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 60ml mlaćenice
- 30ml ulja
- 6 žlica vode
- 100g kikiriki maslaca, bez soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup.
- U jednoj posudi pomiješajte šećer, brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj posudi pomiješajte jaje, vaniliju, mlaćenicu, ulje, vodu i kikiriki maslac. Dodajte mokre sastojke suhima i miješajte da se povežu. Ulijte smjesu u kalup
- Pecite dok vam čačkalica ne izađe suha. Provjerite nakon 30 minuta pa procijenite je li gotov.
- Servirajte s tučenim šlagom, jogurtom, voćem ili bez dodataka.
Dobar tek!