Vječno ćemo biti zahvalni našim susjedima Talijanima na mnogim specijalitetima koje smo rado preuzeli i ukomponirali u domaću kuhinju, a među najdražima su nam lazanje, koje bi s obzirom na mnogobrojne varijante pripreme, bez problema mogli jesti svaki dan. Zato smo i odabrali 10 recepata za lazanje koje morate isprobati, a mislimo da će se u raznim kombinacijama naći pokoji recept za svakoga.
Prije nego li se upustite u mirisnu avanturu slaganja i pečenja lazanja, doznajte kako i gdje su točno nastale u Priči o lazanjama. Jedna od ključnih stvari gotovo svih najboljih lazanja je savršen bešamel umak, a kako ga pripremiti - savjetuje chef Berislav Lacković. Ako želite u potpunosti uživati i biti ponosni na svoje djelo savjetujemo vam da zamijesite tjesteninu kod kuće, međutim mislimo da vam nitko neće zamjeriti, ako ona bude i kupovna, nakon što vruće iz pećnice izađu sočne lazanje omotane topljenim sirom. Dobar tek!
Lazanje s pršutom, sirom i rajčicom
Pureće lazanje sa slatkim krumpirom
Lazanje s tikvicama i ricottom
Lazanje s crvenim radičem, špekom i gorgonzolom
Bijele lazanje s blitvom i porilukom