gastro postao
U mesne lazanje dodajte i batat za dodatno bogatstvo okusa.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1519
Potrebno vam je
- 450 g batat
- 1 žlica ulje maslinovo
- luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 2 režanj češnjak
- 300 g puretina,mljevena
- 2 šalica pasirana rajčica (passata)
- 1.25 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 2 šaka špinat
- 4 kom tijesto za lazanje
- 0.30 šalica parmezan
Priprema
- Skuhajte krumpire. Ugrijte pola ulja u tavi pa popržite luk, papriku i češnjak. Nakon dvije, tri minute dodajte meso i pržite pet minuta dok ne dobije boju. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte dok ne zavrije. Smanjite vatru i ostavite da se krčka desetak minuta dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte slatki krumpir.
- U međuvremenu pomiješajte četvrtinu šalice mlijeka s kukuruznim brašnom. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i pustite da zavrije. Umiješajte pomiješano mlijeko i brašno. Kuhajte dvije minute miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i poklopite. Blanširajte špinat i ocijedite ga pa sitno nasjeckajte.
- Namastite vatrostalnu posudu ostatkom ulja te dno pokrijte tijestom za lazanje. Pospite s pola smjese od puretine i špinatom. Poklopite s još tijesta pa ponovite postupak. Na kraju zadnji list tijesta prelijte mlijekom i pospite sirom. Pecite 45 minuta na 200°c.
Izvor Skuhatćute