gastro postao
Lazanje punjene špinatom i sirom u kremastom, sočnom i neodoljivom umaku od buče
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 9
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 197
Potrebno vam je
- 500 g tikva ,muškatna žuta
- krupna sol
- 1 žličica ulje maslinovo
- 3 žlica ljutika
- 2 režanj češnjak
- 0.50 žlica parmezan
- 280 g špinat
- 400 g ricotta
- 0.50 šalica parmezan
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 žličica sol
- papar
- 9 kom tijesto za lazanje
- 9 žlica mozzarella
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180˚C.
- Buču ogulite, narežite na kockice i prekrijte vodom u većem loncu, dodajte žličicu soli te kada zavrije kuhajte 12-14 min. Kuhanu buču pomoću šupljikave žlice premjestite u blender s nekoliko žlica vode od kuhanja i usitnite. Sačuvajte još 1 šalicu tekućine od kuhanja.
- U srednjoj tavi pirjajte usitnjenu ljutiku i usitnjeni češnjak na ulju dok omekšaju i poprime zlatnu boju, oko 4-5 min. Zatim dodajte pire od buče, ¼ žličice soli, prstohvat papra te postepeno dolijevajte ½ do ¾ vode od kuhanja buče dok ne dobijete glatki i ne pregust umak. Umiješajte ½ žlice parmezana.
- Smrznuti špinat skuhajte prema uputama na pakiranju, ohladite i dobro ocijedite.
- U zdjeli pomiješajte špinat, ricottu, preostali parmezan, jaje, ¼ žličice soli i malo papra.
- Tijesto za lazanje pripremite prema uputama na pakiranju.
- U pladanj za pečenje ulijte otprilike ½ šalice umaka od buče. Na radnu površinu postavite papir za pečenje i na njega položite pripremljene i posušene rezance za lazanje.
- Na svaki komad tjestenine stavite 1/3 šalice smjese sa špinatom, zarolajte i položite u pladanj. Ostatak umaka prelijte preko tako složenih lazanja. Na svaki komad stavite po žlicu mozzarelle. Pladanj prekrijte folijom.
- Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 min.