Recepti 19. listopada 2014.

Zarolane lazanje s bučom

Zarolane lazanje s bučom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lazanje punjene špinatom i sirom u kremastom, sočnom i neodoljivom umaku od buče

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 9

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 197

Potrebno vam je

  • 500 g tikva ,muškatna žuta
  • krupna sol
  • 1 žličica ulje maslinovo
  • 3 žlica ljutika
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 žlica parmezan
  • 280 g špinat
  • 400 g ricotta
  • 0.50 šalica parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 žličica sol
  • papar
  • 9 kom tijesto za lazanje
  • 9 žlica mozzarella

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180˚C.
  2. Buču ogulite, narežite na kockice i prekrijte vodom u većem loncu, dodajte žličicu soli te kada zavrije kuhajte 12-14 min. Kuhanu buču pomoću šupljikave žlice premjestite u blender s nekoliko žlica vode od kuhanja i usitnite. Sačuvajte još 1 šalicu tekućine od kuhanja.
  3. U srednjoj tavi pirjajte usitnjenu ljutiku i usitnjeni češnjak na ulju dok omekšaju i poprime zlatnu boju, oko 4-5 min. Zatim dodajte pire od buče, ¼ žličice soli, prstohvat papra te postepeno dolijevajte ½ do ¾ vode od kuhanja buče dok ne dobijete glatki i ne pregust umak. Umiješajte ½ žlice parmezana.
  4. Smrznuti špinat skuhajte prema uputama na pakiranju, ohladite i dobro ocijedite.
  5. U zdjeli pomiješajte špinat, ricottu, preostali parmezan, jaje, ¼ žličice soli i malo papra.
  6. Tijesto za lazanje pripremite prema uputama na pakiranju.
  7. U pladanj za pečenje ulijte otprilike ½ šalice umaka od buče. Na radnu površinu postavite papir za pečenje i na njega položite pripremljene i posušene rezance za lazanje.
  8. Na svaki komad tjestenine stavite 1/3 šalice smjese sa špinatom, zarolajte i položite u pladanj. Ostatak umaka prelijte preko tako složenih lazanja. Na svaki komad stavite po žlicu mozzarelle. Pladanj prekrijte folijom.
  9. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.