gastro postao
Uvijek omiljene lazanje u još jednoj zanimljivoj kombinaciji
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 528
Potrebno vam je
- 5 režanj češnjak
- 300 g sir tilzit
- 120 g krem sir
- 40 g parmezan
- 2.50 mala žlica list bosiljka
- 0.50 mala žlica papar
- 1 kom jaje kokošje
- 700 ml pasirana rajčica (passata)
- 1.50 žlica ulje, biljno
- 12 list tijesto za lazanje
- 160 g pršut
- 160 g mozzarella
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 170°C. Usitnite češnjak u mikseru ili blenderu pa dodajte polutvrdi sir i izmiksajte. Umiješajte kremasti sir, dvije žlice naribanog parmezana, sušeni bosiljak, papar i jaje. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- S pola šalice tog umaka premažite vatrostalnu posudu, koju ste prethodno namastili uljem. Preko stavite tri lista kuhane tjestenine pa premažite šalicom smjese sa sirom. Poklopite s malo pršuta i prelijte s tri četvrtine šalice passate. Ponovite onoliko puta dok ne potrošite sve sastojke, a završite tjesteninom.
- Pospite s dvije žlice parmezana i mozzarellom. Poklopite i pecite 45 minuta. Otklopite i pecite još 15 minuta pa ostavite da odstoji oko pet minuta.
Izvor Skuhatćute