Kako najjednostavnije i najbrže očistiti dagnje?

Margaret Jaszowska/Unsplash Dagnje
Dagnje, ukusne i povoljne školjke, vrlo se jednostavno pripremaju, samo ih treba znati dobro očistiti...
Vidi originalni članak

Volimo dagnje jer su ukusne, lako dostupne i povoljne. Imaju odličan okus i može ih se pripremiti na mali milijun načina! Divne dagnje uzgajaju se u Istri, ali još posebnije su one novigradske koje su i zaštićene!

gastronomska tradicija Novigradska dagnja pod zaštitom EU! Slavimo uz recept za dagnje na buzaru

Kad kupuješ dagnje obrati pažnju da budu žive i svježe, a u videu provjeri kako najbolje očistiti dagnje brzo i jednostavno, bez muke.

Kod kuhanja s dagnjama (ali i ostalim školjkama!) izbjegavaj napuknute školjke i one koje su otvorene, a najlakše ćeš ih očistiti krutom četkom ili metanom spužvicom. Također, možeš koristiti i nožić.

Odstrani pijesak, a potom rukama iščupaj što je više moguće vlaknastih nakupina na pregibima školjki (takozvane brade). Potom ih dobro oribaj te isperi.

 

Evo i nekoliko odličnih ideja kako pripremiti dagnje - ove jako ukusne, hranjive i povoljne školjke.

Buzara od školjki Dagnje na buzaru: Jednostavan recept za pripremu najbolje buzare na crveno brzo i fino Zapečene dagnje - predjelo kojem je teško odoljeti street food Pohane dagnje u tortilji – imamo recept za hit jelo dubrovačkog Bavarina! iz ruku majstora Osvježavajuće dagnje u jabukovači Donala Skehana Možeš se udat Morski gušti: Rižoto s dagnjama i šafranom Foodgasm Linguini s dagnjama u pikantnom umaku od rajčice

 

Posjeti Gastro.hr