Špajza 15. lipnja 2024.

Kako najbrže i najlakše očistiti dagnje?

dagnje
Kako najlakše očistiti dagnje?
foto: Olimpia Davies/Unsplash
Omiljene školjke vrlo se jednostavno pripremaju, samo ih treba znati dobro očistiti...

Volimo dagnje jer su ukusne, lako dostupne i povoljne. Imaju odličan okus i može ih se pripremiti na mali milijun načina!

Kad kupuješ dagnje obrati pažnju da budu žive i svježe, a u videu provjeri kako najbolje očistiti dagnje brzo i jednostavno, bez muke.

Kod kuhanja s dagnjama (ali i ostalim školjkama!) izbjegavaj napuknute školjke i one koje su otvorene, a najlakše ćeš ih očistiti krutom četkom ili metanom spužvicom. Također, možeš koristiti i nožić.

Odstrani pijesak, a potom rukama iščupaj što je više moguće vlaknastih nakupina na pregibima školjki (takozvane brade). Potom ih dobro oribaj te isperi.

Novigradska dagnja Možda vas zanima... Novigradska dagnja pod zaštitom EU! Slavimo uz recept za dagnje na buzaru Špajza

dagnje | Author: Olimpia Davies/Unsplash Dagnje foto: Olimpia Davies/Unsplash

Evo i nekoliko odličnih ideja kako pripremiti dagnje - ove jako ukusne, hranjive i povoljne školjke.

Dagnje na buzaru Možda vas zanima... Dagnje na buzaru: Jednostavan recept za pripremu najbolje buzare na crveno Recepti Gratinirane dagnje Možda vas zanima... Zapečene dagnje - predjelo kojem je teško odoljeti Recepti Edulis Oyster Bar Možda vas zanima... Pohane dagnje u tortilji – imamo recept za hit jelo dubrovačkog Bavarina! Recepti Možda vas zanima... Osvježavajuće dagnje u jabukovači Donala Skehana Recepti Možda vas zanima... Morski gušti: Rižoto s dagnjama i šafranom Kolumne Možda vas zanima... Linguini s dagnjama u pikantnom umaku od rajčice Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.