Najpopularniji recepti koje smo pripremali za vrijeme trajanja karantene

Zbog situacije s koronavirusom mnogi od nas posljednjih su nekoliko tjedana više vremena provodili kod kuće. Osim čitanja knjiga, gledanja filmova i možda vježbanja, to je rezultiralo i 'viškom vremena' koje smo proveli u kuhinji, a neki od najčešćih recepata koji su bili spremani čekaju te u nastavku...
Vidi originalni članak

Jedna od najčešćih aktivnosti unutar kućanstva i mnogima omiljena aktivnost jest kuhanje. Stoga ne čudi da sada, zbog trenutne situacije, mnogi od nas svoje slobodno vrijeme provodimo upravo u tom, središnjem dijelu doma, gdje se okupljaju svi, kako mladi, tako i oni stariji. 

 

POPODNEVNO OPUŠTANJE Horchata: Neobično, ali ukusno piće koje osvježava

 

Iako su se mnogi vratili 'korijenima' i ponovno podsjetili na dobre, stare recepte koje su pripremale naše bake, dio ljudi ipak se okrenuo novim trendovima. Kako bismo ih okupili na jednome mjestu, u nastavku teksta mi ti donosimo pet najpopularnijih recepata.

Mini palačinke ili 'Cereal pancakes'

Mini palačinke ili cereal pancakes najnoviji su trend koji je u posljednje vrijeme preplavio društvene mreže. Riječ je o slasnim palačinkama minijaturne veličine koje poslužiti možeš na štapiću ili tanjuru, prelivene s umakom po želji, ili ih pak možeš staviti u posudu i od njih napraviti doručak u zdjeli. Prelij ih jogurtom ili umakom po želji i dodaj svježe voće te uživaj u slasnom doručku. Svi sastojci dobro su nam poznati, no zbog načina pripreme i nakon toga načina konzumacije, upravo su ove palačinkice postale hit koji nas je oduševio.

 

Kada ih pripremaš? Mini palačinke novi su hit kojem nećeš odoljeti

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Behind Kitchen Doors (@tasneemxpatel)

Sourdough

Sourdough kruh ili kruh od kiselog tijesta u posljednje je vrijeme ponovno dobio na svojoj popularnosti. Ovaj kruh, kojeg su inače radile naše bake, sadrži manje glutena od klasičnog kruha te je stoga zdraviji, lakše ga je probaviti, a mogu ga jesti i ljudi intolerantni na gluten. On se dobiva dugim procesom fermentacije, preko noći, a rezultat će te oduševiti. Mekan iznutra s hrskavom koricom izvana i opojnim mirisom, jednom kada ga napraviš iznova ćeš mu se vraćati.

 

Pripremila Marijana Zlomislić Foto vodič kroz izradu domaćeg kvasa i kruha

 

'No knead' kruh ili kruh koji se ne mijesi

Za sve one koji su sa svojom kuhinjom na 'Vi' ili su u procesu stvaranja radnoga staža kada je u pitanju kuhanje idealan je recept za kruh koji se ne mijesi ili 'No knead bread'. Za njegovu pripremu trebat će ti samo posuda s poklopcem u kojoj ćeš ga moći ispeći, a sastojke za njega samo ćeš promiješati i dodati u nju. Fin okus i meka tekstura zavarat će sve, jer nakon što ga ispečeš, on će izgledati kao djelo profesionalnih ruku.

 

Pripremite lonac! Jeste li čuli za genijalan kruh koji se ne mijesi?

 

Dalgona kava

Sve je počelo jednostavnom objavom na društvenoj mreži Tik Tok. Mlada korisnica pomiješala je dva sastojka, kavu i šećer, dodala malo vode i umutila piće koje je od onda većina od nas probala napraviti kod kuće. Danas spomenuti video ima čak 13,4 milijuna pregleda, a dalgona kava nije ostala samo na svojoj originalnoj verziji, već postoji i nekoliko alternativnih. Bilo da želiš napraviti original, matcha dalgonu ili dalgona kavu od jagoda, nije važno, svi recepti čekaju te ovdje

 

Jesi li ju probala? Dalgona kava - napitak koji je osvojio digitalni svijet

 

Banana kruh

Mnogima omiljeni recept, ali i rješenje za iskoristiti (pre)zrele banane, upravo je banana kruh. No, to nije ni čudno kada se u obzir uzme njegov slastan okus, jednostavna priprema i miris koji se nakon nje proširi kroz tvoju kuhinju. Sve što će ti trebati jest jedna posuda, vilica i kalup za pečenje. Jednostavnije od toga ne može, a osim klasične verzije, svakako provjeri i ovu s orasima te čokoladnu verziju punjenu jabukama.

 

Banana bread Recept za kruh od banane koji uspijeva baš svaki put!

 

Posjeti Gastro.hr