Pizza s podlogom od tikvica naš je ljetni favorit!

Shutterstock
Pizza s korom od tikvica savršen je način za iskorištavanje spomenutog povrća! Zdravija i ukusna opcija, s niskim udjelom ugljikohidrata za kojom će cijela obitelj poludjeti
Vidi originalni članak

Za ručak ili večeru, kao slasni zalogaj uz film ili druženje s prijateljima - pizza je definitivno idealno jelo za sve nabrojeno. Vegetarijanska, s mesom i povrćem, s gljivama ili ananasom toliko je mogućnosti. No osim raznih dodataka, njena podloga, odnosno korica na koju svi dodaci i idu, ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode.

 

zarazno fino Uštipci s tikvicama - odlična grickalica za svaku priliku

 

U nastavku teksta mi ti donosimo nov način pripreme podloge za pizzu s kojom će sigurno biti oduševljeni i tvoji ukućani. Hrskava i slasna, ova podloga napravljena je od tikvica i sira, jaja i veoma malo brašna te je stoga idealna opcija za sve one koji prate dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata.

Pusti svojoj mašti na volju, 'ukrasi' ju dodacima po želji i samo se pobrini da ima dovoljno za sve! U slast!

Pizza s podlogom od tikvica

Sastojci:

  • 300 g naribanih tikvica, iscijeđenih
  • 2 velika jaja
  • 30 g brašna
  • 1 i 1/2 žličice soli
  • 25 g svježe naribanog parmezana
  • 55 g mozzarelle
  • 60 ml umaka od rajčice ili pasirane rajčice za pizzu
  • 100 g mozzarelle
  • 50 g cheddara
  • masline, feferoni, gljive i ostali dodaci po želji
  • 1 žličica origana
  • svjež bosiljak

 

Pripremi ga već danas! Lažna pizza od kruha i namirnica iz svake smočnice

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U velikoj zdjeli za miješanje dodaj tikvice, jaja, brašno i sol te dobro kombiniraj sve sastojke. Dodaj parmezan i mozzarellu i miješaj dok se ne sjedini.
  2. Dobiveno tijesto rasporedi u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Peci 13-16 minuta ili dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
  3. Izvadi koru iz pećnice i smanji temperaturu na 200 stupnjeva.
  4. Premaži koru umakom ili pasiranom rajčicom te zatim dodaj sir i ostale dodatke po želji. Posipaj origanom.
  5. Peci još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi.
  6. Posluži topli i s dodatkom svježeg bosiljka.

Isprobaj i ove recepte...

 

La Vie Shobaine Izvrsna pizza od cikle s pestom od rikule Brzo, jednostavno i zdravo Pizza iz tavice hrana je za dušu Za slatkoljupce Slasna i šarena voćna pizza za kraj dana French bread pizza Pizza na francuskom kruhu rješenje je za sve tvoje probleme U slast! Granola pizza izmamit će ti osmijeh na početku radnog tjedna jako ukusno I doručak i večera: Napravi pizza kruh, oduševit ćeš se prefino! Obožavamo ovu pitu od tikvica! slasno i hrskavo Čips od tikvica - idealna ljetna grickalica

 

 

Posjeti Gastro.hr