Teško im je odoljeti: hrskave palačinke od krumpira

Facebook @yummy cooking recipes Njemačke palačinke od krumpira
Recept za ove prefine njemačke palačinke od krumpira pronašli smo na Facebook stranici  yummy cooking recipes. Jako nam se svidjela slana varijanta!
Vidi originalni članak

Uvijek smo u potrazi za novim jednostavnim i brzim jelima. Naravno, moraju biti i jako, jako fina, a poželjno je da se svide i izbirljivim najmlađom članovima kućanstva. 

Pronašli smo jedno takvo jelo - njemačke palačinke od krumpira koje smo pripremili prema recept s Facebook stranice yummy cooking recipes koja je prepuna odličnih recepata za fina, nepretenciozna domaća jela.

 

Trikovi i savjeti Otkrij što sve možeš sa smjesom za palačinke

 

Iako autorica predlaže da se ove palačinke mogu poslužiti i sa šećerom i(li) nekim drugim slatkim dodatkom, mi smo taj dio ovaj put to ipak izbjegli i ove fine palačinke od krumpira poslužili uz punomasno kiselo vrhnje te ih posuli mladim lukom. I baš smo uživali!

Njemačke palačinke od krumpira

Sastojci:

  • 1 srednji luk, fino nariban na ribežu
  • 4 veća krumpira, oko 1 kg – oguljeni i naribani
  • 2 veća jaja
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • ¼ žličice praška za pecivo
  • biljno ulje za prženje

 

Bogati tanjuri Umak od jabuka slaže se sa slatkim i slanim tanjurima

 

Postupak:

  1. Pripremi krumpire – oguli ih, naribaj na veće rupice na ribežu ili usitni u multipraktiku. Naribane krumpire stavi u veliku zdjelu.
  2. Pripremi luk – sitno naribaj 1 srednji luk i dodaj u zdjelu s naribanim krumpirom-
  3. Rukama iscijedi višak tekućine iz naribanih krumpira i luka-. Ovo je ključan korak ako želiš hrskave palačinke.
  4. Umiješaj tijesto – dodaj jaja, oštro brašno, sol, papar i prašak za pecivo u zdjelu s krumpirima i lukom. Sve dobro izmiješaj.
  5. Dobro zagrij ulje u velikoj tavi (treba biti dovoljno ulja, odnosno oko 5 mm debljine, no pazi da se ne počne dimiti.
  6. Počni pržiti palačinke – kad je ulje dovoljno vruće ubacuj žlicu po žlicu smjese i lagano ih spljošti. Prži u nekoliko serija kako tava ne bi bila pretrpana.
  7. Sa svake strane palačinke prži 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju zlatno-žutu boju i ne postanu hrskave. Okreći ih lagano i oprezno, uz pomoć špatule.
  8. Pržene palačinke stavi na kuhinjski papir kako bi se upio višak ulja.
  9. Ove palačinke možeš poslužiti slane ili slatke, uz razne priloge poput šećera, kiselog vrhnja i mladog luka, umaka od jabuka…
  10. Ako pečeš palačinke u serijama one prve mogle bi se ohladiti dok ne ispečeš sve, zato one koje su već pečene drži u pećnici na 90 stupnjeva kako bi ostale tople do serviranja.

Imamo odličnu zbirku recepata za slane i slatke palačinke, isprobaj ih!

 

nešto slatko by katarina Zapečene palačinke sa sirom i šunkom za najslasniji ručak

slatki doručak Napravi neodoljive palačinke po receptu Paula Hollywooda

dobro jutro! Danas doručkuj pahuljaste palačinke s bananom

slatki doručak Čokoladne palačinke za dobar početak dana

Na drugačiji način Zasitne i sočne - palačinke s ljubičastim kupusom

Ručak za 5! Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem

slatka jutra Palačinka iz pećnice koju ćeš obožavati

za slađe jutro Pahuljaste palačinke s pireom od buče

 

Posjeti Gastro.hr