Recepti 20. studenoga 2023.

Teško im je odoljeti: hrskave palačinke od krumpira

palačinke od krumpira
Njemačke palačinke od krumpira foto: Facebook @yummy cooking recipes
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za ove prefine njemačke palačinke od krumpira pronašli smo na Facebook stranici  yummy cooking recipes. Jako nam se svidjela slana varijanta!

Uvijek smo u potrazi za novim jednostavnim i brzim jelima. Naravno, moraju biti i jako, jako fina, a poželjno je da se svide i izbirljivim najmlađom članovima kućanstva. 

Pronašli smo jedno takvo jelo - njemačke palačinke od krumpira koje smo pripremili prema recept s Facebook stranice yummy cooking recipes koja je prepuna odličnih recepata za fina, nepretenciozna domaća jela.

 

Palačinke Možda vas zanima... Otkrij što sve možeš sa smjesom za palačinke Špajza

 

Iako autorica predlaže da se ove palačinke mogu poslužiti i sa šećerom i(li) nekim drugim slatkim dodatkom, mi smo taj dio ovaj put to ipak izbjegli i ove fine palačinke od krumpira poslužili uz punomasno kiselo vrhnje te ih posuli mladim lukom. I baš smo uživali!

 | Author: Facebook @yummy cooking recipes Njemačke palačinke od krumpira foto: Facebook @yummy cooking recipes

Njemačke palačinke od krumpira

Sastojci:

  • 1 srednji luk, fino nariban na ribežu
  • 4 veća krumpira, oko 1 kg – oguljeni i naribani
  • 2 veća jaja
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • ¼ žličice praška za pecivo
  • biljno ulje za prženje

 

Možda vas zanima... Umak od jabuka slaže se sa slatkim i slanim tanjurima Recepti

 

Postupak:

  1. Pripremi krumpire – oguli ih, naribaj na veće rupice na ribežu ili usitni u multipraktiku. Naribane krumpire stavi u veliku zdjelu.
  2. Pripremi luk – sitno naribaj 1 srednji luk i dodaj u zdjelu s naribanim krumpirom-
  3. Rukama iscijedi višak tekućine iz naribanih krumpira i luka-. Ovo je ključan korak ako želiš hrskave palačinke.
  4. Umiješaj tijesto – dodaj jaja, oštro brašno, sol, papar i prašak za pecivo u zdjelu s krumpirima i lukom. Sve dobro izmiješaj.
  5. Dobro zagrij ulje u velikoj tavi (treba biti dovoljno ulja, odnosno oko 5 mm debljine, no pazi da se ne počne dimiti.
  6. Počni pržiti palačinke – kad je ulje dovoljno vruće ubacuj žlicu po žlicu smjese i lagano ih spljošti. Prži u nekoliko serija kako tava ne bi bila pretrpana.
  7. Sa svake strane palačinke prži 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju zlatno-žutu boju i ne postanu hrskave. Okreći ih lagano i oprezno, uz pomoć špatule.
  8. Pržene palačinke stavi na kuhinjski papir kako bi se upio višak ulja.
  9. Ove palačinke možeš poslužiti slane ili slatke, uz razne priloge poput šećera, kiselog vrhnja i mladog luka, umaka od jabuka…
  10. Ako pečeš palačinke u serijama one prve mogle bi se ohladiti dok ne ispečeš sve, zato one koje su već pečene drži u pećnici na 90 stupnjeva kako bi ostale tople do serviranja.

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Krumpir treba oguliti, naribati te iz njega i luka iscijediti višak tekućine kako bi palačinke bile hrskave foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Imamo odličnu zbirku recepata za slane i slatke palačinke, isprobaj ih!

 

Možda vas zanima... Zapečene palačinke sa sirom i šunkom za najslasniji ručak Kolumne Možda vas zanima... Napravi neodoljive palačinke po receptu Paula Hollywooda Recepti Možda vas zanima... Danas doručkuj pahuljaste palačinke s bananom Recepti Možda vas zanima... Čokoladne palačinke za dobar početak dana Recepti Okonomiyaki Možda vas zanima... Zasitne i sočne - palačinke s ljubičastim kupusom Recepti Možda vas zanima... Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem Recepti Palačinka iz pećnice Možda vas zanima... Palačinka iz pećnice koju ćeš obožavati Recepti Palačinke od buče Možda vas zanima... Pahuljaste palačinke s pireom od buče Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.