Recepti 12. studenoga 2025.

Teško im je odoljeti: hrskave palačinke od krumpira

Prilog
10 MIN
22 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Njemačke palačinke od krumpira
Njemačke palačinke od krumpira
foto: Imperial Recipes/Pinterest
Recept za ove prefine njemačke palačinke od krumpira pronašli smo na Facebook stranici  yummy cooking recipes. Jako nam se svidjela slana varijanta!

Uvijek smo u potrazi za novim jednostavnim i brzim jelima. Naravno, moraju biti i jako, jako fina, a poželjno je da se svide i izbirljivim najmlađom članovima kućanstva. 

Pronašli smo jedno takvo jelo - njemačke palačinke od krumpira koje smo pripremili prema recept s Facebook stranice yummy cooking recipes koja je prepuna odličnih recepata za fina, nepretenciozna domaća jela.

Palačinke Možda vas zanima... Otkrij što sve možeš sa smjesom za palačinke Špajza

Postoji i slatka opcija

Iako autorica predlaže da se ove palačinke mogu poslužiti i sa šećerom i(li) nekim drugim slatkim dodatkom, mi smo taj dio ovaj put to ipak izbjegli i ove fine palačinke od krumpira poslužili uz punomasno kiselo vrhnje te ih posuli mladim lukom. I baš smo uživali!

Recept za njemačke palačinke od krumpira je u nastavku...

Njemačke palačinke od krumpira | Author: Imperial Recipes/Pinterest Njemačke palačinke od krumpira foto: Imperial Recipes/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Njemačke palačinke od krumpira
10 MIN
pripreme
22 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Luk 1 kom
  • Krumpir 1 kg
  • Jaje 2 kom
  • Oštro brašno 3 žlica
  • Sol 1 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • Prašak za pecivo 0,25 žličica
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Pripremi krumpire – oguli ih, naribaj na veće rupice na ribežu ili usitni u multipraktiku. Naribane krumpire stavi u veliku zdjelu.


  2. Pripremi luk – sitno naribaj 1 srednji luk i dodaj u zdjelu s naribanim krumpirom-


  3. Rukama iscijedi višak tekućine iz naribanih krumpira i luka-. Ovo je ključan korak ako želiš hrskave palačinke.


  4. Umiješaj tijesto – dodaj jaja, oštro brašno, sol, papar i prašak za pecivo u zdjelu s krumpirima i lukom. Sve dobro izmiješaj.


  5. Dobro zagrij ulje u velikoj tavi (treba biti dovoljno ulja, odnosno oko 5 mm debljine, no pazi da se ne počne dimiti.


  6. Počni pržiti palačinke – kad je ulje dovoljno vruće ubacuj žlicu po žlicu smjese i lagano ih spljošti. Prži u nekoliko serija kako tava ne bi bila pretrpana.


  7. Sa svake strane palačinke prži 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju zlatno-žutu boju i ne postanu hrskave. Okreći ih lagano i oprezno, uz pomoć špatule.


  8. Pržene palačinke stavi na kuhinjski papir kako bi se upio višak ulja.


  9. Ove palačinke možeš poslužiti slane ili slatke, uz razne priloge poput šećera, kiselog vrhnja i mladog luka, umaka od jabuka…


Ako pečeš palačinke u serijama one prve mogle bi se ohladiti dok ne ispečeš sve, zato one koje su već pečene drži u pećnici na 90 stupnjeva kako bi ostale tople do trenutka serviranja.

Imamo odličnu zbirku recepata za slane i slatke palačinke, isprobaj ih!

Možda vas zanima... Zapečene palačinke sa sirom i šunkom za najslasniji ručak Kolumne palačinke, paul hollywood Možda vas zanima... Najbolje palačinke ikad - recept Paula Hollywooda Recepti Možda vas zanima... Čokoladne palačinke za dobar početak dana Recepti Okonomiyaki Možda vas zanima... Zasitne i sočne - palačinke s ljubičastim kupusom Recepti Možda vas zanima... Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem Recepti Palačinke od buče Možda vas zanima... Prefine pahuljaste palačinke s pireom od bundeve Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.